Sporting Kampenhout pakt driepunter in slotminuten maar zag twee verdedigers uitvallen

Sporting Kampenhout (r) in beeld tegen Beringen

Sporting Kampenhout leek tegen KVK Beringen af te stevenen op een 1-1-gelijkspel. In de slotminuten was het moment van invaller Maxim Put gekomen, daarna deed Brain Roekens er nog ééntje bovenop, het werd 3-1. Nochtans zag het er voor de bezoekers goed uit bij het ingaan van de rust, Mcmillen had voor hen de score geopend en na de helft van de reglementaire tijd stonden ze 0-1 voor.

De eerste echte kans kwam er na een paar minuten voor het thuisteam over rechts via De Smidt. Hij trok door naar doel en mikte in het zijnet. In de beginfase poogden de bezoekers het vanuit de tweede lijn. In minuut 21 leek een Olympisch doelpunt (scoren vanaf de cornervlag) te zijn gevallen, maar het was McMillen die nog net aan de eerste paal opdook om Billast te kloppen, 0-1! Kampenhout had controle, maar deed er weinig mee. Net voor rust blesseerde een goedspelende jonge verdediger Noa Janssens zich aan de ligamenten van de enkel. Hij was net terug uit soortgelijke blessure, de vrees dat hij even out zal zijn was aanwezig. Hij werd van het veld gedragen.

Bij het begin van de tweede helft schakelde thuisspeler Azdad een versnelling hoger.

Hij bezorgde de bal aan de linkerhoek van het strafschopgebied aan Er en die werkte in de linkerhoek af, 1-1! Iets na het uur drong bezoeker Montagnino rechts door tot aan de achterlijn. Hij bezorgde de bal aan de tweede paal aan Vangeel. Hij poogde om met een retro op doel af te werken, de bal vloog rakelings naast. Brusk trof aan de eerste paal Beringse goalie Delarbre. KVK’er Driessen trapte vanop afstand naar doel, maar zijn vizier stond niet scherp. In minuut 67 was Brusk alleen weg, door een ultieme reflex van Delarbre belandde zijn inzet nog tegen de paal.

Met een kwartier te gaan trapte invaller Twan Visser namens Beringen op doel, Billast bokste weg. In de nasleep hiervan liep verdediger Avetisov een enkelblessure op. Hij ontving nog een stevige tackle op de enkel, de studs van de dader waren duidelijk zichtbaar, Avetisov verliet het veld met behulp van teammakkers.

Avetisov werd van het veld gedragen

Invaller Put werkte een aanval op de linkerpaal af, de rebound werd net op tijd weggewerkt. Opnieuw roodhemd Visser zette zich door, een bal vanaf de rechterflank van zijn voet werd onderschept door Billast. De slotfase zat er bijna op. Put nam aan de rechterzijlijn een hoge bal onder controle, ging een duo voorbij en plaatste de bal in de verste hoek, 2-1! Roekens en invaller Epolo waren allebei door, Roekens werkte binnen, 3-1 en Beringen tegen het canvas.

Doelpunten: 21′ Mcmillen (0-1), 51′ Er (1-1), 89′ Put (2-1), 91′ Roekens (3-1).