logo Casalina

Gemiste strafschop voor rust nekt BHS United bij SK Steenhuffel

Gemiste strafschop voor rust nekt BHS United bij SK Steenhuffel
BHS United kon eerder geen punten rapen bij SK Steenhuffel (rechts)

Met SK Steenhuffel en BHS United stonden er twee ploegen uit de bovenste regionen van het klassement in derde provinciale C tegenover elkaar aan de Plas in Steenhuffel. De regen van de voorbije dagen bracht een drassig, maar al bij al goed bespeelbaar terrein met zich mee. Voor de thuisploeg was het zaak om aansluiting te houden met koploper Delta Londerzeel, de trefzekere bezoekers trachtten om top vijf plaats te behouden.

De toeschouwers waren amper uit de kantine op hun tribuneplaats, of de openingstreffer stond reeds op het bord. Na enkele tellen spelen werd een aanval over rechts goed doorgezet en de voorzet bereikte de snelle Stef Ketels. Deze aarzelde niet en via een verdediger en de doelman ging de bal in doel, 0-1! Een droomstart voor de bezoekers, die de thuisploeg uitlokken om het initiatief te nemen. En dit deden ze met verve. Met enkele scherpe flankvoorzetten kon reeds voor dreiging gezorgd worden. Toen Antoine Depudyt in de kleine rechthoek alle tijd kreeg, aarzelde hij niet om de gelijkmaker binnen te duwen, 1-1.

SK Steenhuffel bleef de overhand houden en BHS United kon maar sporadisch tegenprikken. Steenhuffel bracht via snelle flankaanvallen paniek in de rechthoek van de bezoekers, maar Geen had niet meteen grote reddingen nodig. Ook collega Janssens aan de overzijde moest weinig gevaar keren en zag enkel twee afstandsschoten naast vliegen. Een kleine tien minuten voor rust kreeg de thuisdefensie een lange flankvoorzet niet onder controle en opnieuw Depuydt mocht in de kleine rechthoek aanleggen en de thuisploeg op voorsprong schieten, 2-1! Toch was het nog niet gedaan in de eerste helft, 3 minuten voor de pauze haakte Fiesack nogal ongelukkig Koekoekx in de zestien meter en de bal ging logischerwijze op de stip. Abbou nam zijn verantwoordelijkheid, maar knalde de bal nogal onbeholpen richting de Palmbrouwerij.

BHS-kapitein Bornain (l) en Steenhuffelkapitein Van Den Breen flankeren ref Obiora Nnabugwu
BHS-kapitein Bornain (l) en Steenhuffelkapitein Van Den Breen flankeren ref Obiora Nnabugwu

Rusten met een 2-1 ondanks het overwicht van Steenhuffel zullen vooral de bezoekers gevloekt hebben dat ze niet met een 2-2 de pauze ingingen.

Na rusten leek het wel alsof er heel veel energie uit de tank van beide ploegen was verbruikt, het tempo stokte wat en het was vooral controlerend voetbal van Steenhuffel. BHS United bleef naar diepgang zoeken, dit resulteerde in weinig vlot uitgespeelde kansen. Ook aan de overzijde bleef de thuisploeg volop voor de “break” gaan, maar ook zij slaagden er niet in om de verlossende treffer op het bord te zetten. Bomans zag zijn poging gestuit door doelman Geens en ook een twee schoten, schuin voor doel, misten richting. Voor doel van thuisportier Janssens gebeurde ook bitter weinig, tenzij een afzwaaier na een poging van grote afstand.
De overwinning werd uiteindelijk een goed kwartier voor het einde vastgelegd, toen Dilal Messaoudi na een vlotte aanval over rechts kon afdrukken, maar zijn poging alle kanten op caprioleerde en doelman Geens verraste. De bal ging met een boogje in het lege doel en de wedstrijd was meteen gespeeld. Ondanks een poging tot slotoffensief van BHS United veranderde er weinig aan het spelbeeld en aan de uitslag. Zo kon na ruim zes minuten overspelen, mogelijk een modeverschijnsel van het WK, de 3 punten bijgeschreven worden voor de thuisploeg.

Al bij al toch een overtuigende overwinning van SK Steenhuffel, dat op eigen terrein het overgrote deel van de partij de overhand had en de bezoekers weinig of geen doelkansen lieten optekenen. Toch had BHS United zelf ook een groot aandeel in de nederlaag. Na de snelle voorsprong, ging het wat teveel leunen, en werd op verdedigend vlak niet scherp genoeg gereageerd in de kleine rechthoek, wat resulteerde in 2 doelkansen en 2 doelpunten. Uiteraard was ook de gemiste strafschop een potentieel kantelpunt, zo vlak voor de pauze, al nam een gretige Abbou ook zijn verantwoordelijkheid op.

Toch wel ontgoocheling dus na de partij bij de bezoekers, waar trainer Goossens teveel individuele fouten zag om de sterke thuisploeg het echt moeilijk te maken.
Tom Van Roy, coach van de Palm-boys was tevreden met de overwinning, maar keek toch reeds uit naar de topper volgende week op het veld van buur Delta Londerzeel: “Ik zag een terechte overwinning van mijn elftal, dat met veel overgave de punten wou thuis houden”. “Uiteraard speelde de partij van volgende week reeds mee in de hoofden, al was het voor ons vandaag vooral zaak om de kloof met de nummer 3 uit het algemeen klassement te behouden”.

Van Roy blikte graag toch ook vooruit naar de kraker van volgende week zaterdag op het veld van de Deltanen in de Meerstraat in Londerzeel. “Onze grote sterkte is dat er voor ons weinig moet, en alles kan, druk ervaren we dan ook niet meer dan Delta Londerzeel, waar het echt van moeten is, getuige hun transferbeleid en de uitgesproken ambities”. Iedereen meteen dus op scherp voor het burenduel van volgende week. “Dit zijn uiteraard de wedstrijden waar je jezelf kan meten met een sterke tegenstander, met heel veel kwaliteiten, maar we gaan met de ambitie om de punten ook terug mee te pakken naar Steenhuffel”, aldus een realistische, maar ambitieuze Van Roy.

Doelpunten: 1’ Stef Ketels (0-1), 13’ en 36′ Antoine Depuydt (1-1 en 2-1), 75’ Dalil Messaoudi (3-1).

SK Steenhuffel: Yani Janssens, Mathias Plas, Yannis Sluyts, Cedric Donye, Marnick Fiesack (83’ Daan Mullié), Wietse Lauwers, Dalil Messaoudi, Antoine Depuydt (87’ Warre Verbruggen), Thomas Van Den Breen, Nathan Bomans (73’ Allan Neyts) en Mike Van Gyseghem.

BHS United: Mario Geens, Said Abbou (71’ Ben Bosschaerts), Steven Delestinne, Jens Verbeeck, Geert-Jan Michiels (55’ Siemen Baert), Kristof Peeters, Robin Koekoekx (46’ Wouail Mechquoq), Aleandro Swiggers (71’ Jeroen Van Houdt), Maxence Allaer, Michaël Bornain en Stef Ketels.

David Van Oppen (DVO)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *