Sporting Kampenhout neemt in de tweede helft de maat van VC Bertem-Leefdaal

Kampenhout (l) blijft aan de leiding in eerste provinciale na de uitzege op Bertem-Leefdaal

In de heenronde eindigde deze wedstrijd op Kampenhoutse ondergrond op 2-2. De eerste wedstrijdhelft verliep gelijkopgaand, de bezoekers kwamen op voorsprong met een afstandsschot. Na de rust was het bijna alles Kampenhout wat de klok sloeg, dat vertaalde zich ook in de score. Maxim Put heeft blijkbaar een voorliefde voor Bertem-Leefdaal zowel in de heen- als terugronde scoorde hij telkens twee keer tegen hen

Het matchbegin verliep gesloten, twee doelpunten werden afgekeurd.

Op corner werd een kopbal van Kempenaers weggewerkt. Na doorsteekpass van Aba Yahya scoorde van Malcot voor Bertem, maar er werd offside gevlagd. Bezoeker Jonckheere vuurde aan de overkant een vrije trap naar doel, goalie Meeus redde. Rond de twintigste minuut moest bezoeker en middenvelder Hakizimana eraf met een enkelblessure, hij werd prima vervangen door De Smidt. Iets voor het half uur werd een afstandsschot door de wind gedragen, 0-1 van Put! Na vrije trap tikte Avetisov voor de bezoekers schijnbaar nog de 0-2 binnen, hij beging een aanvallende fout oordeelde de ref. Enkel de doelpuntenmaker protesteerde.

In de tweede helft begon Kampenhout scherper.

Een collectieve actie eindigde bij invaller De Smidt die doelman Meeus omzeilde en de 0-2 realiseerde. Daarna stootte Put in dezelfde actie twee keer op Meeus, één van de besten bij de voor de gelegenheid in rood-geel spelende thuisspelers. Een actie van Azdad, nippertje buitenspel, bereikte vanaf de linkerzijde de achterlijn. Hij zette voor en Put trapte overhoeks binnen, 0-3. Met een kleine tien minuten te gaan, kwam een opwippertje van Goovaerts terecht bij invaller Roekens en die werkte af. Voor de thuisploeg dreigde Afkir met een afstandsschot, Billast redde de meubelen. Roekens en Goovaerts stootten tussendoor nog op Meeus, het bleef 0-4.

Doelpunten: 27’ Put 0-1, 50’ De Smidt 0-2, 73’ Put 0-3, 82’ Roekens 0-4