logo Casalina

SMS Lubbeek wilt vaste offensieve waarde worden in top vijf

SMS Lubbeek wilt vaste offensieve waarde worden in top vijf
SMS Lubbeek mikt op de driepunter in de komende topper

Derdeprovincialer SMS Lubbeek stond op een derde plaats toen de competitie na vijf speeldagen werd stop gezet, naar volgend seizoen toe zouden ze graag andermaal de top vijf bevolken. Als ze moeten kiezen tussen verzorgd en aanvallend voetbal en vooraan in de stand te staan, dan kiezen de rood-witten wel resoluut voor de schoonheid van het spel.

Jens Devroey speelde de twee voorbije seizoenen bij tweedeprovincialer KVC Haacht en komt terug naar Lubbeek. De jonge Adriaan Everaerts komt over van Bierbeek B, de mannen die op de Gellenberg spelen hopen dat hij er zijn kans grijpt.

“We waren op transfervlak vrij vroeg rond, we zijn nog met drie spelers aan het praten maar daar zijn we nog niet rond. Buiten het stoppen van onze tweede doelman Jurgen Sergeys blijft de volledige kern compleet. We zoeken nog een doelman van ongeveer twintig jaar, jonger mag ook, alleszins een keeper met nog een progressiemarge”, wist trainer Nico Pairoux. Geïnteresseerden kunnen hem bereiken via n.pairoux@telenet.be “.

Bij SMS Lubbeek kijken ze om meerdere redenen al uit naar volgend seizoen. Bij de eerste ploeg blijft Pairoux aan als trainer, voor de B-ploeg in vierde provinciale is dat ook het geval voor Stany Borgilion.

“We kijken uit naar de aanleg van kunstgras, ik zit met een kern met een meerderheid aan technisch onderlegde spelers. Dat kunstgras daar zijn ze benieuwd naar. Ook voor de evolutie van de jeugd is dat gegeven een meevaller. We zouden graag top vijf halen, indien beter mag promotie maar moet het niet. We spelen het liefste van al aanvallend én verzorgd voetbal. Dat gegeven staat voor ons boven klassementsambities”, verklaart T1 Pairoux. “Bij SMS Lubbeek B kijken we vooral naar de jeugd vanaf zestien jaar. Op enkele jaren tijd willen we de beste elementen laten doorgroeien naar het eerste team. Het zou op termijn de bedoeling zijn en worden dat vijftig à zestig procent van onze jeugd een deel van de eerste ploeg zou uitmaken.”

In de periode mei-juni zal begonnen worden met de aanleg van het kunstgrasveld aan de Gellenberg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *