logo Casalina

Jonas Heymans ziet in zijn latere seizoensstart een voordeel

Jonas Heymans ziet in zijn latere seizoensstart een voordeel
Jonas succesvol in Hoedekenskerke Foto Team Siktivity

Willebringse eliterenner zonder contract Jonas Heymans maakt zich stilaan klaar voor een nieuw wielerseizoen, althans dat hoopt hij. De dertiger van het Lubbeekse Team Siktivity sukkelt met een knieblessure na een stevige val in de koers in Nieuwrode begin oktober, ook zijn verpleegkundig werk nam veel tijd in beslag. In die optiek speelt de latere seizoensstart in zijn voordeel.

In Nieuwrode ging Heymans met verschillende anderen onderuit, zijn ploegmaat Wesley Bellen uit Kersbeek-Miskom, staakte toen onmiddellijk zijn koers om hem de eerste zorgen toe te dienen. Als brandweerman in de Tiense kazerne wist hij wat doen. Heymans hield er een zware hersenschudding en een knieblessure aan over.

“De wintervoorbereiding verloopt niet slecht, al sukkel ik met mijn knie na mijn zware val in de wedstrijd van begin oktober in Nieuwrode. Ik kan momenteel trainen maar de behandeling is nog bezig. Aangezien ik verpleegkundige ben, is het al een jaar schipperen tussen trainen, mijn gezin en het drukke werk. De test en vaccinatiecampagne leggen beslag op mijn energie en beschikbare trainingstijd. In dat opzicht speelt de latere seizoensstart in mijn voordeel. Ik verwacht dat het seizoen zal starten eind april begin mei. Of er veel wedstrijden zullen zijn in het begin is maar de vraag, want de organisatoren leven ook in onzekerheid. Vele vzw’s maken ook moeilijke tijden mee. Mijn hoofddoel is om op een degelijk niveau mee te rijden bij de elites z/c in de vorm van enkele keren top tien en podiums. Uiteraard is het Belgische kampioenschap bij de amateurs andermaal een hoofddoel. Ik ben nog altijd even gedreven als jaren terug en hoop de laatste seizoenen van mijn carrière te mogen en kunnen afsluiten op hetzelfde niveau dat ik altijd heb behaald,” zegt de preventie-adivseur in de verpleegkundige arbeidsgeneeskunde bij IDEWE.

Heymans zag een ploegmaat op training uitmuntend presteren.

“Martijn Henneau traint momenteel veel en op hoog niveau. Al is dat geen garantie op succes. Gezien de hele coronasituatie heb ik ook minder zicht op de andere ploegmaats en renners. Hopelijk behoort dat snel tot het verleden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *