logo Casalina

SK Rummen op schema in derde provinciale

SK Rummen op schema in derde provinciale
SK Rummen viert de 1-0 tegen Sporting Molenbeek Foto: Wouter Goossens

Bij derdeprovincialer SK Rummen zijn ze momenteel ook deze tweede coronabreak aan het uitzweten. De geel-zwarten begonnen de competitie met twee zeges en een zes op vijftien, daarmee staan ze al even gedeeld tiende in derde provinciale A. Corona of niet, het behoud is primordiaal en als het gaat willen ze post vatten aan de onderzijde van de linkerkolom. Even spannend als vorig seizoen moet het niet worden.

Bestuurslid en communicatieverantwoordelijke Wouter Goossens uit Rummen laat zijn licht schijnen over dit seizoen. Goossens speelde een jaartje mee met SK Rummen, nadat hij last kreeg van de knie werd hij in 2013 délégué bij hun reserven en rolde hij in het bestuur. Ondertussen verzorgt hij er de communicatie. Enkele seizoenen geleden kwam hij op het idee van live-verslagen op facebook te verzorgen van de matchen van SK Rummen.

“Onze voorzitter kon toen een match niet bijwonen en zat daarmee verveeld. Ik stelde hem aanvankelijk gekscherend voor om een live te voorzien zoals Sporza, gaandeweg nam dat plan vorm aan. Waar ik in het begin enkel “goal” of situaties typte, zijn dat nu al volzinnen die ik neutraal breng. Ik beleef daar wel plezier aan en bij andere clubs en ook bij de fans uiteraard, wordt dat naarstig gevolgd”, wist de fiere Goossens.

Goossens kon al twee keer een zege voor Rummen rapporteren.

“Die zes op vijftien, we hadden die verwachting om ongeveer zo ver te staan na vijf speeldagen. We verloren onze competitie-opener met 1-0 op Glabbeek, niet slecht gezien zij vorig jaar als vierde eindigen in onze reeks. We vingen ze goed op, maar maakten achteraan een fataal foutje. We hadden misschien wel recht op een gelijkspel, maar die score is geen schande. De match nadien wonnen we thuis tegen rechtstreeks concurrent voor het behoud, Sporting Molenbeek. Die 1-0-zege was belangrijk. We kwamen snel op voorsprong, waarna er aan beide kanten nog kansen waren. Rummen haalde het op ervaring. De week nadien pleegden we een hold-up op het veld van Meensel-Kiezegem. Onze doelman hield er ons enkele keren recht. We kwamen 0-1 voor en zij misten daarna nog een strafschop, zo kwamen we eigenlijk onterecht 0-2 voor. Ze kwamen nog opzetten tot 1-2, maar de buit was binnen. Daarna anticipeerde Drieslinter goed op ons spel en verloren we thuis. Tegen titelkandidaat Vissenaken waren we de mindere.”

Toen kwam de onvermijdelijke tweede lockdown eraan.

“We liggen al iets meer dan een maand stil. We hopen in januari te kunnen spelen, maar vrezen ervoor. Om wat geld in het laatje te krijgen organiseren we dit weekend een pasta take-away. Die coronacrisis hakt er bij iedereen in, er zullen clubs, vooral in de laagste provinciale reeks, het moeilijk krijgen. We proberen zo goed en zo kwaad mogelijk te overleven. Verder bieden we ook mondmaskers van de club te koop aan”, wist Goossens. “Als de competitie hervat hopen we in de buurt te blijven van teams zoals Waanrode en Zichem, aan de onderzijde van de linkerkolom. Een plaats tussen de zevende en twaalfde is in orde. Het moet zo spannend als vorig seizoen, toen we veertiende stonden, niet worden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *