logo Casalina

Strandracer Ruben Cumps ziet zijn doelen verschuiven

Strandracer Ruben Cumps ziet zijn doelen verschuiven
Ruben Cumps in het offensief in Neerijse

Herentse elite z/c Ruben Cumps (27) reed naar goede gewoonte een wielerseizoen met enkele mooie ereplaatsen waarin jammer genoeg de oppergaai ontbrak. Normaal ging zijn beachraceseizoen zondag van start in De Panne, gezien de coronacrisis werd deze uiteraard uitgesteld, de motivatie is er niet minder om bij de twintiger van het Lubbeekse Team Siktivity.

Cumps is zeer tevreden met zijn seizoen ondanks de korte duur.

“Mijn maand maart verliep super met een vijfde stek in Oud-Heverlee en de week nadien een tweede plaats in Betekom. Daarna was er rust ingepland na de beachracewinter, tegelijk viel ook die eerste lockdown dus dat kwam dan net goed. Uiteindelijk duurde die wel iets te lang. Ik kon in maart ook een goede vorm onderhouden omdat er in februari enkele beachraces waren afgelast als gevolg van storm op zee. Op die manier kon ik mijn vormcurve toch iets langer kon rekken.”

Daarna volgde een lange competitieluwte. Eind juli volgde zijn eerste koers na de lockdown in Nieuwrode, daarna ging het beter.

“Ik ben opnieuw beginnen koersen in Nieuwrode, maar ik vond niet echt mijn ritme tot er opeens wel de bevestiging kwam van het goede gevoel. Dit kwam er met een vierde plaats in Tielt-Winge. Veel kon je daarna niet meer koersen om nog wat topuitslagen te rijden.”

Zijn laatste wegrace vond plaats in Neerijse een kleine maand terug, de focus naar het strandracen begon stilaan te groeien.

“Het seizoen zou normaal komende zondag beginnen met de jaarlijkse afspraak in De Panne. Ondertussen is er door covid 19 veel afgelast of doorgeschoven naar de periode januari-februari. Normaal gezien staat er vanaf half januari elk weekend eentje op de agenda en dit tot begin maart. Natuurlijk is het nog afwachten om te zien wat er effectief zal plaats vinden. Al ben ik mij wel aan het voorbereiden alsof alles zal doorgaan. Je moet toch trainen en als we niet mogen starten, dan is het tenminste een goede voorbereidingswinter voor het wegseizoen geweest.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *