logo Casalina

SK Plenke Werchter steekt eerste periodetitel op zak

SK Plenke Werchter steekt eerste periodetitel op zak
Plenke Werchter pakt de eerste periodetitel

Favoriet voor de titel in vierde provinciale e Plenke Werchter maakt voorlopig zijn rol waar. Ze wonnen onder regenachtige omstandigheden het burenduel tegen KFC Baal B met 5-1. Komend weekend trekken ze op puntenjacht naar SC Aarschot B.

Een Heremans in vorm scoorde vier keer, daarbuiten viel er éénrichtingsvoetbal te noteren, maar net iets te geforceerd. Plenke had vanaf de openingsminuut de partij in handen.

“Dit is de eerste opdracht volbracht die we binnenhaalden en nu moeten we doordoen naar het volgende doel. Hopelijk wacht ons op het einde van de rit ons de beloning, de titel. Echter met tegenstanders zoals Sporting Molenbeek, KVC Haacht en een KVC Langdorp dat tegen ons in goede doen was vorige week, mogen we niet te snel beginnen dromen. Wat er ook van is, de periodetitel is terecht, we zetten een goede start neer. Dit is alleszins een mooi verjaardagscadeau.”, aldus trainer Mathias Vertommen die daags na het gewonnen duel zijn dertigste verjaardag vierde. “Het was moeilijk voetballen. We brachten op spelvlak te weinig. We wonnen en de manier waarop is de week nadien meestal al vergeten. We bekijken deze periodetitel als een bonus. We moeten daar niet onnozel over doen. Je staat nu aan de leiding, elke drie punten die je mee kan graaien zijn mooi meegenomen. Al voor de competitie was iedereen enorm gemotiveerd om tegen ons te spelen, gezien de vele transfers die er werden verricht met het oog om promotie af te dwingen. Dan doet het dubbel en dik deugd dat je een 25 op 27 kan neerzetten en deze periodetitel de onze is.”

Doelpunten: 21’ en 25’ Heremans (1-0 en 2-0), 33’ Lens (3-0 eigen doelpunt), 37’ Heremans (4-0), 52’ Pauwels (4-1), 81’ Heremans (5-1).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *