SC Orsmaal bijt in het zand in streekduel tegen Sporting Budingen

SC Orsmaal (links) verliest nipt de derby tegen Sporting Budingen

In een sfeervolle derby konden de thuisspelende blauw-roden van SC Orsmaal op 2-0 komen, maar in plaats daarvan werd het 1-1. Net voor rust was het thuisteam even van slag door de 1-2 van de snelle Lossignol. Ze begonnen in de tweede helft druk te zetten, maar kregen een oplawaai via de 1-3 van Hendrickx. Dichter dan de 2-3 kwamen ze niet meer. Budingen blijft zo tweede met 53 punten en Orsmaal derde met 52 éénheden.

Ondanks de afwezigheid van enkele spelers langs beide zijden, starten beide ploegen vol  aan deze wedstrijd.

Veel intense, sportieve duels en hoog tempo zorgden in de eerste helft voor geen al te best veldspel, maar des te meer inzet en strijd. Na enkele halve kansjes was het Orsmaal dat via Dupont op een lang bal van Gelin de 1-0 voorbij de uitkomende keeper wist te tikken op het kwartier. Iets later Dupont met een reuzekans, maar keeper Gourmand redde met een mooie beenveeg. In plaats van 2-0, verscheen een minuut later de 1-1 op het scorebord. Op een verre vrije schop werd de bal verlengd. Hendrickx kon de bal van kortbij vanuit randje buitenspel binnen tikken. Het evolueerde in een wedstrijd die goed in evenwicht was, met 2 ploegen die met open vizier streden. Jordens werd rond het half uur het straatje ingestuurd, ook hij stuitte op Gourmand. Ook de herneming van Opara en Hallet werd door verdedigers afgeblokt. Budingen liet zich niet onbetuigd en dreigt via Lossignol en Vandeweyer. Net voor rust kon Bossens zich doorzetten op links en zijn scherpe voorzet werd door Lossignil duikend binnengekopt.

Orsmaal was even van slag en blij dat het kort nadien kon herbronnen in de kleedkamer.

Dat leek effect te hebben want Orsmaal probeerde vanaf de openingsminuut van de tweede helft druk naar voor te zetten. Al snel kreeg het een koude douche wanneer een bal binnendoor net niet door een verdediger werd afgeweerd. Hendrickx maakte erdankbaar gebruik van, hij kreeg de boulevard richting doel en schoof de 1-3 tussen de benen van Bergmans. Orsmaal was even helemaal nergens meer en Budingen probeerde via de lange bal de forcing te voeren. Het leidde niet echt tot uitgespeelde kansen of gevaarlijke standjes voor doel, maar het belette Orsmaal om op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Buiten veel middenveldspel en enkele corners waren het vooral de beide verdedigingen die baas waren over de aanvallers waardoor echte kansen uitbleven. Orsmaal probeerde nog een klein slotoffensief in elkaar te boksen. In de slotminuut werd Hallet in de 16 gehaakt en ging de bal op de stip. De ingevallen Bergé bleef kalm en legde de 2-3 eindstand vast.

Op basis van de wedstrijd was het een verdiende overwinning voor Budingen, dat meer wil aan de dag legde om te winnen en efficiëntie aan duelkracht en inzet koppelde. De roodhemden blijven zo leider Zoutleeuw in het vizier houden. Orsmaal ziet zo het waterkansje op de leiding wegglippen en zal vooral moeten focussen om via de laatste 5 wedstrijden de top drie veilig te stellen.

Doelpunten: 15’ Dupont (1-0), 22’ Hendrickx (1-1), 43’ Lossignol (1-2), 47’ Hendrickx (1-3), 90’ Bergé (2-3 strafschop).

Één gedachte over “SC Orsmaal bijt in het zand in streekduel tegen Sporting Budingen

1. Atlas. Gaat er in geen geval naar. Toe. ‘we zijn heel gezond en willen nog een tijdje door gaan. Bij atlas gaar geen enkele speler weg en er komen een 5 tal nieuwe spelers bij. Wat een vriende clubje. Atlas 4 ever