logo Casalina

SC Aarschot in vorm ontvangt VK Linden dat een goede zaak wilt doen

SC Aarschot in vorm ontvangt VK Linden dat een goede zaak wilt doen
Te vaak was het net niet voor SC Aarschot

In de heenronde haalde Linden het thuis met een nipte 1-0. Met dat en het gegeven dat Aarschot vorige speeldag met 0-4 ging winnen bij derde Wambeek-Ternat onderschat Lindense middenvelder Alexander Roosbeek (29) de wit-zwarten allesbehalve. Bij gastheer SC Aarschot daarentegen zijn ze in de winnende mood nadat ze tijdens de voorbije twee wedstrijden er telkens vier binnentrapten, trainer Björn Van Passel (45) wil iets recht zetten.

De heenmatch van SC Aarschot was jammer genoeg een beetje een trendsetter voor wat nog kwam.

“In de heenwedstrijd botste na een stilstaande fase een bal drie keer vrij, iedereen keek naar elkaar in onze defensie. Bij Linden namen ze deze in ontvangst en scoorden ze. Dat is zo wat het verhaal van het jaar. We werden in de ogen van mijn spelers bestolen, want een terechte goal werd afgekeurd. VK Linden was sterk, maar tegen hen hadden we meer kunnen halen. Het gevoel was minder na die wedstrijd. Dit seizoen hadden we, behalve in ongeveer vier wedstrijden, veel meer kunnen halen, maar als de bal er niet in wil gaan is het moeilijk”, wist T1 Van Passel. “Op Wambeek-Ternat hadden we een moeilijk begin, ze wilden ons onmiddellijk bij de keel grijpen, maar we kwamen erdoor. Het staat al enkele weken vast dat we zakken, maar ik vind het enorm straf dat deze groep ondanks dat gegeven nog zo scherp en gemotiveerd staat. We scoren ook al twee weken steeds vier doelpunten per match”.

Roosbeek die uit Hoegaarden komt verkast volgend seizoen naar ambitieuze derdeprovincialer Bouterseum United. Hij wil nog een goed seizoenseinde met de groenen.

“We gaan Aarschot zeker niet onderschatten. Ze staan misschien laatste, maar ze gingen wel even op eigen veld Wambeek-Ternat met 0-4 opzij zetten. In dat team moet zeker iets inzitten”, opent Roosbeek. “We wonnen heen nipt door een misverstand bij hen. Vorige speeldag haalden we het thuis van leider Kampenhout. Zo ligt alles bovenaan, behalve de titel, weer open. Wij moeten voor winst opteren want vorig weekend verloor de top drie. We zijn zeker van top vier, maar alles wat hoger ligt moeten we niet laten liggen. Het was al een mooi seizoen bij Linden, een derde plaats kan dat enkel mooier maken.”

Alexander Roosbeek wil mooi eindigen met VK Linden
Alexander Roosbeek wil mooi eindigen met VK Linden

 

Roosbeek is blij met die vierde plaats maar de top drie ligt binnen handbereik.

“Ik heb van KVK Tienen tot VK Linden alles meegemaakt qua reeksen. Op “mijn leeftijd” is het geen schande om wat te zakken in de competitie. Ik kwam net voor corona bij VK Linden en dit seizoen kon ik pas voor het eerst een volledig seizoen spelen, ik kan met plezier terugkijken. Boutersem is verkeerskundig gezien ook minder lang bollen van Hoegaarden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *