logo Casalina

Clubmonument bij SC Out-Hoegaarden Michaël Vandeput speelt deze vrijdag zijn laatste thuismatch

Clubmonument bij SC Out-Hoegaarden Michaël Vandeput speelt deze vrijdag zijn laatste thuismatch
Michaël Vandeput neemt deze vrijdagavond afscheid van het eigen publiek

Voetbalmonument Michaël “Michouke” Vandeput (33) uit Hoegaarden heeft drie interesses; het beheer van jeugdhuis ‘t Paenhuys, de natuur en voetballen bij SC Out-Hoegaarden. Deze vrijdagavond staat hij voor het laatst aan de aftrap voor de B-ploeg van zijn geliefde Brouwers en wel tegen Racing Butsel B. Hij had het talent om in de eerste ploeg te spelen, maar dat was nooit zijn ambitie.

Vandeput begon met voetballen bij SC Out-Hoegaarden, maar bracht enkele jeugdjaren door bij KVK Tienen. Hij keerde al snel terug bij de groenen en trad toe tot de zaterdagsreserven die negen jaar geleden evolueerde in het B-team. Ondertussen is hij een kleine negen jaar kapiten van zijn B-ploeg en hoopt hij afscheid te nemen met promotie naar derde provinciale.

Sportief verantwoordelijke en voormalig trainer van de A-ploeg Siegi Hendrickx herinnert zich nog de jonge Vandeput.

“Ik leerde zijn talent kennen en ontdekte hem als het ware voor de eerste ploeg. Ware het niet dat zijn ambitie enkel bij de tweede ploeg lag. Hij speelde wel verschillende wedstrijden voor de eerste ploeg in ondermeer 2008, 2009 en 2010, puur om ons uit de nood te helpen. Ik heb zelfs op mijn knieën gezeten zodat hij mee wou spelen, maar niets mocht baten. Het is een vaardige en sierlijke speler met veel overzicht, maar hij wou met zijn kameraden bij de zaterdagsreserven spelen. Dat evolueerde gaandeweg in de B-ploeg. In het begin van zijn bestaan bij de tweede ploeg speelde hij samen met jonge leeftijdgenoten, nu is hij met enige voorsprong de oudste, maar hij is nog steeds enorm gemotiveerd”, wist Hendrickx.

Op enkele jeugdjaren na bij KVK Tienen bleef hij de Brouwers trouw
Op enkele jeugdjaren na bij KVK Tienen bleef hij de Brouwers trouw

Ook trainer van de B-ploeg Jérémie Cambier is vol lof over zijn kapitein.

“Deze natuurmens was in zijn hele carrière amper geblesseerd. Als hij vijf wedstrijden heeft gemist, zal het veel zijn. Hij begon samen met de B-ploeg en kreeg al vanaf de openingswedstrijd daarvan de kapiteinsband. Michaël wou afscheid nemen met de titel in vierde provinciale, dat zal moeilijk worden gezien er een kloof is met leider KVK Tienen B. We kunnen wel nog als één van de beste tweedes opgaan. Met promotie zou hij een mooi punt achter zijn verhaal kunnen zetten bij SC Out-Hoegaarden B. Zo kan hij de jeugd naar nieuwe ervaringen in derde provinciale stuwen. We zullen deze vrijdagavond ons thuis tegen Butsel B dubbel plooien voor de drie punten. Hopelijk kent zijn sportief avontuur bij ons een mooie afloop. Ook op trainingen blijft hij zich geven en is hij een voorbeeld”, wist Cambier.

Vandenput heeft zich jaren met overgave gegeven voor SC Out-Hoegaarden B
Vandeput heeft zich jaren met overgave gegeven voor SC Out-Hoegaarden B

Buiten voetballer is hij gemotiveerd beheerder van ‘t Paenhuys en vogelspotter, die om zijn hobby uit te oefenen ook naar het buitenland zoals bijvoorbeeld Ijsland trekt. Hij valt ook steeds in korte broek aan te treffen.

Wil je de laatste match van Vandeput op eigen veld zien? Rep je dan naar De Struysvogel op de Tiensestraat in Hoegaarden, het duel vangt vrijdagavond aan vanaf 20 uur.

Geef een reactie