logo Casalina

SC Aarschot B geeft jonge ploeg kans om te groeien

SC Aarschot B geeft jonge ploeg kans om te groeien

SC Aarschot B komt uit in vierde provinciale B, uiteraard staan ze ietwat in de schaduw van hun grotere broertje dat uitkomt in eerste provinciale. Toch is de ambitie om niet onmiddellijk talent af te staan, beide teams hebben ondertussen hun vaste kern waar uitzonderlijk eens kan gewisseld worden.

Trainer Jeroen Van Den Heule wil zijn team vooral zien groeien in de competitie en streeft naar de middenmoot.

“Onze voorbereiding kende een hectisch verloop, vooral op vlak van trainingen en het organiseren van oefenmatchen. Ik woon zelf op het randje van de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant, net in het Antwerpse gedeelte in Pijpelheide. Gelukkig vormde dat geen onoverkomelijk probleem”, opent Van Den Heule die aan zijn eerste seizoen bij de zwart-witten (die uitzonderlijk in het rood op de foto staan) toe is. Voordien behaalde hij een Uefa A-diploma en was hij verantwoordelijk voor de gewestelijke U13 bij OH Leuven en was hij coördinator bij hun onderbouw. Ook bij de vrouwen van KSK Heist, die toen uitkwamen in de Super League, was hij T1. “De eerste ploeg in eerste provinciale heeft gewerkt naar een vaste kern van ongeveer achttien spelers. Indien één van hen niet fit is of uit blessure komt, kan het zijn dat die eens ritme komt opdoen bij ons. Wij hebben op onze beurt een kern van vijftien. Ik heb een heel jonge ploeg, amper drie spelers kunnen niet meer meespelen met de U21. De helft van mijn spelers zijn geboren in 2002 of 2003. Het plan is om naar volgende jaargang toe dit talent naar de eerste ploeg te laten doorgroeien. Het is de bedoeling om amper te switchen tussen beide formaties, behalve als iemand enorme progressie maakt”, wist Van Den Heule. “We speelden tegen teams uit andere reeksen ter voorbereiding. Op basis daarvan denk ik te kunnen concluderen dat de middenmoot onze plaats is. Ik hoop op meer, is dat realistisch? Ik denk voorlopig van niet. In het begin van de competitie zullen we nog even moeten groeien om een goede organisatie te kunnen neerzetten.”

SC Aarschot B opent zijn reeks op zondagnamiddag 13 september om 15 uur tegen Deurne.

In: Bas Vanhorebeeck, Jef Bolle, Ruben Van Doren, Linus Willems en Victor Leers (allen RWL Sport) en Jochen Solia (Houtvenne).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *