logo Casalina

Kwinten Bamelis bereikt gehavend meet

Kwinten Bamelis bereikt gehavend meet

De 3 Nations Cup in Beringen bracht blessurezorgen met zich mee voor nieuweling Kwinten Bamelis (15) uit Zaventem. Terwijl zijn oudere broer Bjarne in Zuid-Frankrijk de hellingen afdaalde in een skigebied, haalde de tiener van Goeman-Scott gehavend de meet in het Limburgse.

“Ik nam een bijzonder goede start en reed ongeveer rond de vijftiende plaats. Bij het nemen van de eerste rockgarden schoot er iets in mijn pols, dat was ter hoogte van de knokkel van mijn gewricht. Uitgerekend de pols waarop ik de zondag voordien was gevallen. Deze was toen zwaar verstuikt en ik moest noodgedwongen met een brace rijden. Ik kon na die nieuwe klap op die gehavende pols niet meer trekken aan mijn stuur zonder pijn te voelen. Vanaf de kant riepen supporters dat ik moest afstappen, maar ik ben blijven doorzetten om de meet te halen. Het resultaat liet zich raden en was dus niet om naar huis te schrijven. Dit is enorm jammer, ik had goede benen. Indien dat niet was gebeurd, dan zat er zonder twijfel een goed resultaat aan te komen. Door dit mindere resultaat moet ik meer dan waarschijnlijk helemaal achteraan starten in mijn volgende wedstrijden. Gelukkig werd mijn blessure er niet erger op, voorlopig met een brace blijven biken zou moeten volstaan.”

Bamelis krijgt komend weekend geen wedstrijd voor de wielen. De week nadien staat de 3 Nations Cup in het Nederlandse Spaarnwoude in zijn agenda met rood aangekruist. “Die onzekerheid vreet aan je. Je traint met het oog op doelen en wedstrijden, maar je weet dan finaal niet of deze effectief zullen plaats vinden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *