Q8 tempo oil banner

 

 

 

RWL Sport legt zijn toekomst in de handen van de jeugd

RWL Sport legt zijn toekomst in de handen van de jeugd
Het puike kunstgrasveld van RWL Sport waarop de jeugd zich prima kan ontwikkelen

Derdeprovincialer RWL Sport verliest één speler en trekt er twee aan. Voorts schenkt het enorm veel vertrouwen aan de jeugdwerking. Dat resulteert in een B-ploeg dat volledig uit eigen talenten bestaat, het eerste team bestaat uit vijfennegentig procent uit spelers van eigen kweek of met een voorgeschiedenis bij de zwart-oranje-groen-blauwen. De eerste ploeg wil zich flink weren in de linkerkolom, waar de tweede formatie in vierde provinciale zich vooraan moet laten gelden in het klassement.

Stijn Broos vertrok naar vierdeprovincialer HO Testelt. Jelle de Haeck (KSK Heist, maar voordien onderdeel van de Wolfdonkse jeugd) en Andreas Vandenplas (KFC Herent B) zijn de nieuwe namen in het elftal. Andreas vervoegt zijn broer en spits Thomas Vandenplas bij RWL Sport.

“We hebben gepoogd om het volledige team bij elkaar te houden om stabiliteit te brengen. Ook de inzet van de jeugd is belangrijk! We scoorden drie sterren op het interprovinciaal label van Double Pass, daar hebben we veel werk ingestoken. Ons B-team bestaat volledig uit eigen jeugd, de A-ploeg grotendeels. Vorig seizoen schoven vier à vijf spelers naar het A-team, onze jeugd is zeker derde provinciale waardig en het is de bedoeling om volgende jaargang top vijf na te streven”, wist communicatieverantwoordelijke Mario Janssens.

RWL Sport B moet ook de kwaliteiten hebben om de voorste gelederen te bestormen.

Enkele talenten uit de U21 vervoegen de B-ploeg. Renzo Rom (SNA Keiberg), Brian Elsen (KVC Langdorp) en Daan Coomans (Averbode-Okselaar B) verlieten de RWLsloep.

“Onze B-ploeg moet in vierde vooraan kunnen meedoen, het is een volwaardig team met kwaliteit. Onze twee ploegen worden geleid door een gouden driehoek. Ten eerste met T1 in derde provinciale Stephan Rubenschûh die genoeg ervaring en van aanpakken weet. T2 Chris Hermans is de ideale link tussen de B-formatie en de U21. Trainer van de B-ploeg Gert Bauwens is vertrouwd met al onze jeugdrangen. Tommy Evers komt erbij in de technische staff en zal zich ontfermen als T1 over de nieuwe reservenploeg”, besloot Janssens.

Geef een reactie