logo Casalina

Siebe Roesems met zelfvertrouwen naar de driedaagse Sportbreizh

Siebe Roesems met zelfvertrouwen naar de driedaagse Sportbreizh
Siebe Roesems in het verweer Foto Bram Van Lent

Halse wielerbelofte Siebe Roesems trakteerde zichzelf op een mooi twintigste verjaardagscadeau kwam straf uit de hoek in een Franse interclub in Lillebonne in Normandië. Hij was de enige individuele renner die er mocht deelnemen. Roesems maakte de koers van in de eerste ronde en eindigde uiteindelijk als vierde overall en als eerste belofte. Hij werd ook laureaat van de rushes. Hij plant komend weekend zijn eerste race, meteen een driedaagse, met zijn team EFC-L&R-Vulsteke U23 Cycling Team.

Roesems begon pas als eerstejaarsjunior te koersen, voordien speelde hij voetbal bij Pepingen. Bijna was hij geen wielrenner geworden… Ploegleider Lou Stroobants legde daarna de funderingen van renner Siebe.

“Ik fietste voordien al met mijn vader en ex-prof Bert pittige tochtjes met de wielertoeristen. Tijdens een ritje kwam ik met mijn onderbeen terecht onder het voorwiel van tractor, ik lag twee maanden in het ziekenhuis. Even kwam de term amputatie om de hoek loeren, maar zo ver kwam het gelukkig nooit. Blijkbaar lag ik nog op intensieve en vroeg ik om nieuwe wielerschoenen, het teken dat ik de wielermicrobe te pakken had. Sindsdien heb ik geen bal meer aangeraakt. Ik hou er behalve een groot litteken, niets aan over”, wist de gedreven renner uit het Pajottenland. “Mijn eerste team was Royal Cureghem Sportif, ik kwam er bij ploegleider Lou Stroobants terecht. Aan hem heb ik veel te danken, dankzij hem heb ik van buitenlandse rondjes geproefd. Ik bevestigde als tweedejaars met zeges in twee kermiskoersen en in de Valromey Tour reed ik aanvallend en belandde ik finaal net naast de top tien. Dat viel het EFC-Team op en ook daar viel ik weer goed. Ik ben er aan mijn tweede seizoen toe, mijn eerste echte hoop ik, want met die tien kermiskoersen van vorig jaar weer ik nog niet deftig waar mijn grenzen liggen en hoe groot mijn motor echt is.”

De tweedejaarsbelofte betwistte in zijn eerste race negen rondes van vijftien kilometer met telkens een beklimming van drie kilometer met een hellingsgraad van zo’n vijf procent. Hij had een stage in Spanje achter de rug.

“Ik moest eerst toelating krijgen van Belgian Cycling om er te rijden. Daarna had ik nog twee toelatingen ginds nodig, dat kwam in orde. Ik moet zeggen dat het voor dit type koers een perfecte organisatie betrof. Ik had zo’n honger naar koerskilometers dat ik niet bij momenten niet enorm bezig was met succes.”

Roesems stapt met vertrouwen volgend weekend in.

“Het zal de eerste koers van het seizoen met de ploeg worden. Ik verwacht drie ritten met een afstand tussen 110 à 115 kilometer over onverharde wegen, het is eens iets anders. Het zal er enorm op en af gaan, maar ik ben vooral blij met een wedstrijd en dat drie dagen op rij. Ik heb vertrouwen getankt en zal me smijten, daar moet je niet aan twijfelen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *