logo Casalina

RWL sport investeert in jeugd en in kunstgrasveld

RWL sport investeert in jeugd en in kunstgrasveld
Een jeugdteam van RWL Sport

RWL Sport, de fusieclub die in 2018 is ontstaan uit FC Rillaar Sport, Wolfsdonk Sport en KVC Langdorp, behaalde met haar jeugdopleiding opnieuw het drie sterren interprovinciaal label van Double Pass. Naast de een stevig aantal gediplomeerde trainers, was de doorslaggevende factor de doorstroming van de eigen jeugd naar de eerste elftallen.

Eigen jeugd de kans geven bij zowel het B-elftal als het A-elftal, blijft dan ook één van de belangrijkste peilers binnen RWL Sport.

Het B-elftal bestaat voor honderd procent uit zelfopgeleide jeugdspelers tussen zestien en twintig jaar. Ook bij de A-ploeg bevinden heel wat zelfopgeleide jeugdspelers die gaandeweg een vaste waarde zijn geworden.

Het ontbreken van een kunstgrasveld was nog een heikel punt binnen de uiterst actieve jeugdopleiding. Met enige trots zal in het weekend van 24 en 25 oktober de inhuldiging van het kunstgrasveld in eigen beheer op de site Wolfsdonk een feit zijn. “Dit project kwam goed van de grond dankzij jeugdvoorzitter Joachim Geysen die de grote drijfveer achter dit project was. Met dit kunstgrasveld zullen de spelers zich in optimale condities verder kunnen ontwikkelen. Daarnaast wordt er werk gemaakt van persoonlijke opleidingsplannen en actieplannen. Dit om onze jeugdspelers beter te begeleiden en ze klaar te stomen voor het interprovinciaal voetbal in de jeugdwerking maar ook voor de herenploegen”, klonk het bij RWL Sport. Na de opening zal zaterdagavond RWL Sport B tegen de beloften van Houtvenne spelen. Daags nadien geeft RWL Sport A in de namiddag tweedeprovincialer Tielt-Winge 3000 partij.

Het kunstgrasveld van RWL Sport "in aanbouw"
Het kunstgrasveld van RWL Sport “in aanbouw”

Een andere belangrijke peiler is dat deze warme Aarschotse voetbalvereniging ook steeds zal blijven fungeren als een familieclub. Dit betekent dat alle spelers bij RWL Sport terecht kunnen om te voetballen op hun eigen niveau, hetzij regionaal, provinciaal of interprovinciaal en dit in de drie deelgemeenten.

Spelers die interesse hebben om eens deel te nemen aan een teamtraining of een techniektraining of meer info wensen over onze jeugdopleiding, kunnen hiervoor steeds mailen naar jeugd@rwlsport.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *