logo Casalina

Volleycompetitie dag vroeger dan gepland gestaakt

Volleycompetitie dag vroeger dan gepland gestaakt
Buiten de nationale divisies, vond ook het provinciale volleybal gisterenavond niet plaats Foto: Ken L’Eglise

Gezien het stopzetten van de volleybalsport vanaf vandaag leek het er dinsdagavond op nog drie wedstrijden op het programma stonden in het Leuvense. De partij om de Beker van België tussen de mannen van Berg-Op Wijgmaal en nog twee andere partijen in provinciale reeksen.

Normaal ging het verbod als gevolg van covid 19 pas vanaf woensdag in en stonden er dinsdagavond nog enkele partijen gepland.

Berg-Op Wijgmaal ging in sportzaal Ymeria normaal gezien in de tweede ronde van de Beker van België om 20.30 uur de Amigos Sint-Antonius Zoersel ontvangen.

“Het is zuur voor iedereen, we hadden nog graag afgesloten met die bekermatch tegen Zoersel. We vinden het allemaal spijtig. We hebben er weinig geloof in voor de rest van de competitie”, wist Arnout Aertgeerts van Berg-Op Wijgmaal.

Bij de heren vond in promo 3 A normaal in sportzaal Den Dijk de match plaats tussen Feniks Haacht D en Feniks Haacht E plaats.

“We hebben zelf doorgegeven dat deze wedstrijd niet ging plaats vinden”, wist Feniksvoorzitter Jos Verbinnen te melden. “Als je een beetje conform en consequent wilt blijven gezien deze situatie, dan is er geen andere keuze dan een aflasting. De competitiestop was de beste oplossing anders hadden we als bestuur veel werk om alles coronaproof te maken en vooral om daarvoor vrijwilligers te vinden. Het zijn correcte maatregelen, het is een goede wake-upcall om te beseffen waarmee we bezig zijn. We zijn momenteel aan het overleggen hoe de trainingen moeten verlopen. De focus zal de komende periode voornamelijk op techniek en individuele conditietrainingen liggen. We overleggen hieromtrent ook met de gemeente Haacht, zij hebben hierin uiteraard het laatste woord.”

Bij de vrouwen stond in promo 2 A nog het duel tussen VCV Leefdaal-Bertem A en VCV Leefdaal-Bertem B gepland in de gemeentelijke sportzaal in Leefdaal. Ook dit treffen werd afgelast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *