Plenke Werchter pakt derbyzege tegen KFC Werchter

Plenke Werchter (l) hield vorig seizoen de punten thuis tegen KFC Werchter

Plenke Werchter hield de zege thuis tegen derbyrivaal KFC Werchter. De bezoekers kwamen voor, maar Plenke nam snel de controle over. Ze stonden op het uur 3-1 voor, maar KFC klauwde nog terug via Torreele. Uiteindelijk bleef het 3-2 voor de oranje-blauwen. Bij Plenke hoorden de onverzettelijke Buekenhout en dubbele doelpuntenmaker Elion Uka bij de uitblinkers.

Eerste grote kans, eerste doelpunt.

Lainé greep de eerste echte mogelijkheid en werkte binnen in de korte hoek, 0-1 en iedereen wakker. Iets na de twintigste minuut belandde een halve omhaal van Plenkemiddenvelder Bachiri in de handen van doelman Rottier, die voor deze partij uit competitief voetbalpensioen kwam.

Lainé (eerste roodhemd van links) opent de score

Op minuut vijfentwintig werd Uka afgezonderd voor doel, half liggend werkte hij de 1-1 binnen. Op het half uur werd bezoeker Cauwenberghs vrijgespeeld in het strafschopgebied van Plenke, doelman Jordy Torreele was er op tijd bij. Roels mocht namens KFC links door en trok op doelman Torreele af, die maakte zich breed en Roels besloot in het zijnet. Op minuut 42 zette Uka zich achter een vrije trap enkele meters voor het strafschopgebied. Zijn schot belandde afgemeten in de rechterbenedenhoek. Spits Joery Torreele ging op de rechterflank door en trapte van daar op de bal, deze vloog pardoes tegen de tweede paal. Rusten bij 2-1.

Uka (centraal) legde de 1-1 tegen de netten

Op minuut 52 probeerde Bachiri het vanop afstand, zijn schot ging net voorlangs. Aan de overzijde dook Lainé enkele minuten later voor Torreele op, die sneller op de bal was. Plenkemiddenvelder Willekens werkte de bal in twee keer voorbij Rottier, 3-1. Voor KFC was Lainé nog gevaarlijk, voor het thuisteam ging Uka soms op wandel. Joery Torreele omspeelde zijn broer Jordy die uitkwam, de 3-2 rolde aan de tweede paal over de doellijn, 3-2. De laatste kans was voor bezoeker en invaller Cocquyt, zijn schot vloog nipt links naast. Het bleef 3-2.

Doelpunten: 10′ Lainé (0-1), 25′ en 42′ Uka (1-1 en 2-1), 63′ Willekens (3-1), 84′ Torreele (3-2)