OHR Huldenberg begint sterk op Tervuren-Duisburg, na spannende eindfase wonnen de bezoekers

KV Tervuren-Duisburg (l) moest de punten aan OHR Huldenberg laten

Na een sterke eerste helft kwam OHR Huldenberg op bezoek bij buur KV Tervuren-Duisburg op een 0-2-voorsprong. Vooral in het eerste half uur maakten ze fysiek en combinerend indruk. In de tweede helft kwam Tervuren-Duisburg nog opzetten en dat leidde tot een 1-2, maar verder raakten de blauwhemden niet.

OHR overpowerde de thuisploeg in de openingsfase.

In eerste instantie was Tervuren-Duisburg gevaarlijk met hoge ballen. Net voor de tiende minuut trapt bezoeker Thomas Charlier de bal op de grens van het strafschopgebied naar doel. De voet van Vergauwen “verstoort” het traject van het schot en doet de bal in de linkerbenedenhoek terecht komen, thuisgoalie Hannon geklopt. Daarna dreigde OHR enkele keren via corners. Eén van deze hoekschoppen, deze keer vanaf rechts gegeven, werd letterlijk binnen gelopen door Dieter Charlier. Rond minuut 25 reageerde blauw-zwart via Pirotte. Hij ontwikkelde centraal een actie, gaf de pass links op Fixelles, maar zijn inzet werd afgeweerd. Op het half uur trapte Thomas Charlier vanop afstand op doel, Hannon pakte de bal onder de lat.

OHR Huldenberg viert de 0-2

De ruststand bedroeg 0-2, daarna begon Tervuren-Duisburg te pressen.

In minuut 56 was het eerste echte gevaar zichtbaar. Thuisspeler Pirotte werd centraal in de zone van de waarheid aangespeeld. Hij vuurde af maar betrouwbare sluitpost Mutton had geen problemen met de redding. De twee invallers Moreels en vooral de wervelende Azzeddine brachten op de flanken aanzienlijk meer gevaar in het spel van Tervuren-Duisburg. Rond het uur had Azzeddine twee kansen, ééntje pakte doelman Mutton, het andere ging voorlangs. Iets na het uur sloeg Dieter Charlier de voet om, zijn enkel werd geraakt en de wissel drong zich op. In minuut 65 kwam Moreels dreigen met de bal aan de voet, Mutton kwam uit en werd gelobd, 1-2, terug spanning in het burenduel! Voor OHR miste Vander Elst een wenkende kans, Moreels en Azzeddine deden hetzelfde voor Tervuren-Duisburg. Na een bibberende eindfase waren de drie punten voor OHR.

Bij Tervuren-Duisburg maakten ze haast na de 1-2

Doelpunten: 9′ Vergauwen (0-1), 21′ Dieter Charlier (0-2), 65′ Moreels (1-2)