Q8 tempo oil banner

 

Na dit seizoen gaan Sparta Schaffen en trainer Ruben Vaes uit elkaar

Na dit seizoen gaan Sparta Schaffen en trainer Ruben Vaes uit elkaar
T1 Vaes verlaat Sparta Schaffen op het seizoenseinde, tot dan wil hij nog alles geven

Op het einde van dit voetbalseizoen is het einde verhaal voor coach Ruben Vaes bij vierdeprovincialer Sparta Schaffen. Vaes vreest dat met het verdwijnen van tien spelers, waarvan het merendeel basisspelers, de sympathieke ploeg uit het Diestse zijn sportieve ambities niet meer kan waar maken.

Deze beslissing kwam er ondermeer nadat een vele basisspelers zouden stoppen met voetballen.

“Het gaat om Olaf Vrankcx, Kjel Goossens, Yasin Koymazalir, Dennis Fillée, Stef Vleugels en Bram Dehaene. Voorts sukkelen enkele spelers al geruime tijd met aanslepende blessures zoals Maarten Deprez, Colemont Joachim, Brecht Berings en Anbarci Cafer. Neem daarbij nog enkele spelers die twijfelen om er nog jaartje bij te doen of niet. Op die manier is het volgens mij een onmogelijke opdracht om deze spelers te vervangen met spelers met dezelfde kwaliteiten, zodat er een plaats in de top vier geambieerd kan worden. Zeker met een beperkt budget is dat een heel moeilijke oefening. Aan het einde van het seizoen leg ik mijn functie van T1 bij deze club neer. Wat de toekomst brengt, zien wel. Er zijn enkele mogelijkheden, maar ik ben er nog niet uit”, laat Vaes weten.

Dit seizoen mikt Sparta nog op top vier en wie weet zelfs top drie.

“We gaan tot het einde van het seizoen ons uiterste best doen en nog zoveel mogelijk wedstrijden proberen te winnen om zo het vooropgestelde doel van die derde of vierde plaats alsnog te behalen. Er staan ook nog een aantal mooie derby’s op ons programma, dat zijn altijd leuke matchen. De sfeer is goed. Er werd deze week met veel inzet getraind en iedereen kijkt toch wel uit naar de herstart. Dat is zl onmiddellijk een derby op het veld van SK Deurne. We kunnen enkele gekwetsten recupereren, wat altijd goed is.”

Geef een reactie