Meiden van de Shooting Stars op dreef!

De Shooting Stars boven Vlnr: Jori Vander Elst, Hanne Vanderbist, Kim Senesael, Aurore Tagada, Jana Haemels Onder vlnr: Véronique Desmet, Femke Mesmans, Britt Mesmans. Foto: Nele De Meyer

De Shooting Stars bestaan al enkele jaren en bevatten meiden uit Kampenhout, Leefdaal, Everberg, Meerbeek, Kortenberg en Vilvoorde. Ze spelen hun thuiswedstrijden zondagavond in GC De Colomba in Kortenberg. Ze komen uit in de tweede reeks van de dames Oost-Brabant van de LZV-Cup. Ze openden hun competitie met een 2-4 op Les Filles du Foot in Wilsele.

Jonge speelster Hanne Vanderbist kijkt terug op het goede seizoensbegin.

“De start van een nieuw seizoen is altijd wat spannend en nog meer na een lange inactieve periode door corona. De eerste wedstrijd was meteen een uitwedstrijd in Wilsele tegen een sterke tegenstander. De meeste speelsters kennen elkaar, ook al zijn er een paar nieuwe gezichten dit jaar. Dit vraagt altijd wat aanpassing zowel op als naast het veld. We waren tevreden over onze wedstrijd aangezien we tegen een goede ploeg speelden. Een goede start met mooie combinaties heeft ons geholpen om in de eerste helft een mooie voorsprong uit de bouwen”, herinnder Vanderbist zich levendig. “De tweede helft werd het wat lastiger omdat de tegenstander wat meer druk begon te zetten. Aangezien het voor de meeste speelsters nog maar de eerste match was, voelden we dat het in de tweede helft conditioneel moeilijk was om het tempo van de eerste helft aan te houden. Uiteindelijk konden we onze voorsprong behouden mede met dank aan onze keepster die enkele mooie kansen kon weren en we collectief sterk verdedigden. We kijken al uit naar de volgende wedstrijd om te zien of we deze goede start kunnen verderzetten. De volgende wedstrijd spelen we thuis en meteen terug tegen dezelfde ploeg. Naar verwachtingen toe, is een plaats in de top vijf een gezonde ambitie, hoewel we meer belang hechten aan plezier beleven en fair play wedstrijden te kunnen spelen.”

Hun volgende (thuis)match vindt op zondag 10 oktober in kortenberg plaats, tegen opnieuw Les Filles du Foot.