logo Casalina

Lozenhoek Keerbergen en VKE Eizer leken naar een draw te ploeteren tot de slotfase

Lozenhoek Keerbergen en VKE Eizer leken naar een draw te ploeteren tot de slotfase
NV Lozenhoek Keerbergen uitzonderlijk in het rood en VKE Eizer speelden een gelijkopgaand duel

Beide teams speelden in de regen een fysiek zware wedstrijd. Mogelijkheden waren er genoeg. Het was pas in de slotfase, toen beiden genoegen leken te nemen met een gelijkspel, dat er een appel uit de kast viel voor de bezoekers uit de Druivenstreek. Gezien beiden de geel-zwarte clubkleuren bezitten, moest de Lozenhoek uitzonderlijk in het rood spelen. 

Beide ploegen hadden een stevig lijstje afwezigen dat ze konden voorleggen

Door een schorsing van doelman Haeck mocht “ouwe getrouwe” Jitram Eraly op zijn vertrouwde stek onder de lat staan. Op het zware veld begon de Lozenhoek met de lange bal, VKE poogde het combinerend. In minuut zeven werd Van Roy links vrijgespeeld, niemand kon bij zijn voorzet, kans verkeken. Brieber zocht bij het thuisteam links de ruimte op met rushes, rechts deed Bossaert hetzelfde. Naarmate het duel vorderde, werd de regen heviger, waardoor de neiging om over te gaan tot de lange bal groter was. In de twintigste minuut legde bezoeker Oulanti aan op de grens van het strafschopgebied, zijn inzet vloog rakelings langs de linkerpaal. Oulanti, Van Roy en Vangoidtsenhoven poogden vooraan de bakens te verzetten met hun acties. In de 32ste minuut drong bezoeker Kint door naar Lozenhoekdoel. Hij mikte in de verste hoek, maar daar lag thuisgoalie Eraly ook met een mooie redding. Naar de rust toe begon het stilaan in een zondvloed te evolueren.

In de tweede helft kwam er fysieker voetbal door de weersomstandigheden

Het was wachten tot iets na het uur voor een eerste kans. Brieber trok links een spurt en legde terug op Vleminckx, zijn schot werd gepakt door Eizergoalie Dumon. Op blauwe maandagen baat hij mee Café Bij Jokke uit tijdens koersen. Het werd duidelijk dat de eerste die ging scoren een grote kans had om de match te winnen. Een schot van Lozenhoeker Verhoeven belandde voorlangs. Op minuut 75 omspeelt Brieber zijn man en trapt hij naar doel, Eizerverdediger Begdouri ontzet het gevaar met een tackle. Ondertussen was speler-trainer Artois ingevallen bij de geel-zwarten, wat meer druk vooraan bracht. In minuut 83 schoot Oulanti van vlakbij op Keerbergs doel, Vranken zat er nog tussen en trapte het leer in het dak van het doel, 0-1! Opmerkelijk is dat de gelukkige invaller voordien enkel op reservenniveau uitkwam, een intrede in stijl.

In de slotfase kreeg de Lozenhoek nog twee kansen (Bossaert trapt rechts naast en het voorzet-schot van Verhoeven aan de verste paal werd net gemist door invaller Keynen). Bij VK Eendracht Eizer zag Vangoidtsenhoven zijn schot nog gered door Eraly. In een match die gelijk opging, knokte Eizer zich naar de drie punten.

Een kus van de meester en een bank vooruit voor doelpuntenmaker Vranken
Een kus van de meester en een bank vooruit voor doelpuntenmaker Vranken

Doelpunt: 83′ Vranken (0-1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *