logo Casalina

Topgymnasten te gast op Gympies Gymnova Cup

Topgymnasten te gast op Gympies Gymnova Cup
Te gast op de Gympies Gymnova Cup in Keerbergen Rune, Lisa en Yléa

Ter gelegenheid van de Gympies Gymnova Cup (GGC) op 11 en 12 november 2022 zijn drie topgymnasten in Keerbergen aanwezig. Het trio genoot zijn basisopleiding turnen bij de Gympies, ze zullen dus opnieuw even in eigen omgeving hun kunstjes mogen vertonen. Het gaat om Rune Hermans (Olympische spelen Rio 2016), Lisa Vaelen (Olympische spelen Tokio 2021 en WK Liverpool 2022) en Yléa Tollet (WK Liverpool 2022). 

De Belgische damesploeg zette een mooi resultaat neer met een elfde plaats in de teamranking en drie individuele finales. Twee van die finales waren voorbehouden voor Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen). Ze zette een knappe prestatie neer met een elfde plaats in de allroundfinale en een zesde stek in de sprongfinale, een historisch resultaat. Nooit eerder wist een landgenote zich te plaatsen voor een finale aan dit toestel.

Van het WK naar de GGC

De komende week zakken verschillende deelnemers van het wereldkampioenschap in Liverpool af naar Keerbergen om er deel te nemen aan de Gympies Gymnova Cup. Het zegt iets over de sportieve waarde van deze internationale wedstrijd, die ondertussen al voor de twaalfde keer wordt georganiseerd door De Gympies Keerbergen. Zo bijvoorbeeld de Nederlandse Tisha Volleman, die vorig jaar nog goud won op de GGC en een mooie prijzenpot mee naar huis nam. Op het WK in Liverpool eindigde ze op de negende plaats met het Nederlandse team en werd ze zestiende individueel allround. Aanstaande vrijdag kan je haar aan het werk zien op de GGC in Keerbergen.

Ook enkele topgymnasten van De Gympies maken hun opwachting op de GGC, al is het deze keer niet in turnpak: Rune Hermans (Olympische Spelen 2016), Lisa Vaelen (Olympische Spelen 2021 en WK 2022) en Yléa Tollet (WK 2022). Lisa en Yléa vertrekken
op zaterdag 12 november alweer op stage met de Belgische ploeg, maar zijn op vrijdag 11 november present voor een meet & greet met hun fans. Rune zal op vrijdag en zaterdagnamiddag de honneurs waarnemen.

Tickets te koop op www.gymnovacup.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *