KVC Langdorp straft Werchterse fouten af

KVC Langdorp (links) haalde het van KFC Werchter

KFC Werchter begon prima tegen KVC Langdorp dat nog met vijf andere teams in de running is om de derde periodetitel. Na een goed eerste half uur gaven de rood-witten het uit handen tegen de blauwhemden. Het begon met goed storen van Schellens dat al snel tot een doelpunt leidde. Dat was het begin van het einde voor het thuisteam.

Pieter en Marleen van café De Wissel in Werchter schonken de wedstrijdbal.

In de beginfase ging het op en neer, Werchter vind Langdorpse spits Matthys hoog op. Werchter dreigde enkele keren, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Dit tot een inzet op doel werd afgeblocked en hoog in de Werchterse hemel verdween. Tot ieders verrassing kwam deze weer neer op het veld net voor doel en was Cauwenberghs er als de kippen bij om deze in doel te deponeren, 1-0! In minuut 28 mikte Pierre namens Werchter net rechts naast doel.

Werchter viert de openingstreffer

Voor de bezoekers kreeg Noels enkele kansen, maar deze gingen steeds over. Op minuut 29 ging Crets alleen door op doel en poogde goalie Isenborgshs te lobben, deze redde in twee keer, een serieuze waarschuwing. Op minuut 34 kwam een afgeweken bal uit de Werchterdefensie. Schellens plaatste deze met een gekruist schot met de buitenkant van de voet over doelman Isenborghs, 1-1.

Schellens werkt de 1-1 voorbij de doelman

In minuut 39 een voorzet vanaf rechts die tegen de hand van Torreele belandde. Aangeschoten bal volgens het thuisteam, de ref wees resoluut naar de stip. Matthys koos de linkerbenedenhoek, 1-2. Op slag van rust nogmaals Noels, nogmaals over.

Torreele beeldde uit hoe hij de bal aangeschoten kreeg

In de tweede helft nog Werchterse dreiging, maar enkel Langdorp scoorde nog.

KVC kreeg nog wel een paar kansen gehad om de score verder uit te diepen, Werchter iets minder. Ook al hebben ze wel nog even gedrukt, maar ze kwamen niet echt tot grote kansen behalve wat ballen over. Matthys had het laatste woord met zijn tweede treffer van de namiddag. Van Reeth mikte een uitworp naar Schellens, die kopte door naar Matthys. Hij spurtte zijn rechtstreekse tegenstander eraf en vloerde de doelman, 1-3.

Doelpunten: 20’ Cauwenberghs (1-0), 34’ Schellens (1-1), 39’ en 89’ Matthys (1-2 en 1-3).