logo Casalina

KVC Haacht B eindigde met goede match tegen Wijgmaal B

KVC Haacht B eindigde met goede match tegen Wijgmaal B
De kern van KVC Haacht B ongeveer een half jaar geleden

Was er nu geen sprake geweest van een tweede coronabreak dan was in vierde provinciale C voorbije zondag onder meer Bertem-Leefdaal B – KVC Haacht B gespeeld. Een interessante affiche tussen B-teams, Haacht B had op de voorlopig laatste speeldag immers het sterke Wijgmaal B met 4-1 geklopt en resideert momenteel onderaan het klassement met een vier op vijftien.

Trainer Kristof Hermans blikt terug en tegelijk ook vooruit.

“Onze eerste match, thuis tegen Sporting Kortenberg was goed qua prestatie, maar naar resultaat minder. Op zich is een 1-1 tegen een titelkandidaat geen slecht resultaat. Zeker gezien we enkele nieuwe gezichten in de kern hadden en de automatismen nog niet optimaal waren. Daarna speelden we tegen enkele pretendenten voor de hoogste posities zoals KFC Werchter en Sporting Erps-Kwerps. Op Werchter maakten we een relatief goede beurt, wetende dat het met nog een handvol minuten nog 0-0 stond en we finaal met 1-0 verloren. Tegen A-teams is het sowieso moeilijk om resultaten te boeken. Op Plenke Werchter, waar we aanspraak maakten op minstens een punt verloren we met 3-2. De 3-2 die we incasseerden was volgens mij vanuit een flagrante offsidepositie. Ik voelde daarna aan dat het thuisduel tegen Wijgmaal B wel eens het laatste in lange tijd kon worden. Ik zei mijn spelers om vooral plezier te beleven en dat deden ze. We waren beducht voor hun aanval. Ze hebben de wedstrijd goed aangepakt en het resultaat mocht er zijn”, wist T1 Hermans.

Als de competitie weer start mikken ze op een positie aan de onderkant van de linkerkolom.

“De spelers blijven actief door individuele loopoefeningen, hopelijk blijft hun motivatie op peil in deze onzekere tijden. Ik vrees er een beetje voor dat we in het tweede weekend van januari al spelen. Als we Kerstmis al niet en petit comit√© mogen vieren, wat zouden we dan met zestien spelers uit mogelijk zestien verschillende bubbels trainen vanaf half december? Het gezonde verstand moet nu primeren! Indien de competitie andermaal van start gaat, wanneer dan ook, hoop ik dat we ergens onderaan de linkerkolom kunnen plaats nemen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *