logo Casalina

De zevende editie van de Ravestein Parkcross werd normaal gezien dit weekend gereden

De zevende editie van de Ravestein Parkcross werd normaal gezien dit weekend gereden
Dit podium zal zeker nog een jaartje moeten wachten

Normaal gezien vond het voorbije weekend de zevende editie van de veldritten in Boortmeerbeekse deelgemeente Hever plaats. Het merendeel van de jeugd en de B-cross zou zaterdag gehouden worden, die zouden eveneens meetellen als provinciaal kampioenschap. Op zondag zouden de aspiranten, miniemen en G-cyclisten aan bod komen. Het organiserende Koninklijke Wielerclub de Verenigde Sportvrienden zag al snel het hopeloze van de zaak in en laste het sportieve weekend af.

Voorzitter van de Koninklijke Wielerclub de Verenigde Sportvrienden Maurits Pauwels verschaft een woordje uitleg.

“Finaal hebben we uit veiligheidsoverwegingen omtrent corona onze cross laten vallen. Eerst hadden ze gevraagd of we onze cross niet wilden verschuiven naar zondag 24 januari 2021. In de periode dat ze dit voorstelden was die zware tweede coronagolf nog niet aan de orde. In september besloten we niet in te gaan op de vraag om te verhuizen. Trouwens oorspronkelijk stond de Leuvense Ethias Cross in oktober gepland, daags voor de wereldbeker van Tabor, maar die schoof op. Uitgerekend op onze datum. Netjes vind ik dat niet, we zitten zo met twee organisaties op hetzelfde weekend met amper twintig kilometer afstand tussen beiden. Akkoord, de UCI heeft de hoogste prioriteit, maar beleefd is het niet om onze datum in te palmen”, wist Pauwels. “Voorts vraag ik me af of het niet mogelijk is om hiërarchie qua ancienniteit te volgen en vooral op het vlak van het toewijzen van crossweekends aan organisaties. Enkele jongere organisaties worden wel op hun wenken bediend en wij krijgen nul op rekest.”

Het provinciale kampioenschap veldrijden vindt normaal gezien volgend jaar niet in Hever plaats.

“Dat is een beurtrol, dus volgend jaar is het aan iemand anders. Ik hoop trouwens dat we in de toekomst nog op onze locatie in Hever mogen crossen, want er zouden plannen bestaan om er een school te vestigen. Indien die er zou komen, verzekerde de gemeente ons dat ze voor ons een alternatieve locatie zouden zoeken.”

De Koninklijke Wielerclub de Verenigde Sportvrienden  bezoekt ook andere crossen, zoals in Nossegem, waar ze sfeer brengen
De Koninklijke Wielerclub de Verenigde Sportvrienden bezoekt ook andere crossen, zoals in Nossegem, waar ze sfeer brengen

Maurits Pauwels heeft een sabbatjaar achter de rug en wat nog komt, is onzeker!

“Een sabbatjaar voor inrichters van de koers, het is jammer maar ergens welkom. Dan moeten we ons eens een jaartje geen zorgen maken over duizend en één dingen. Hopelijk kunnen we opnieuw rond Pasen de seizoensopener voor miniemen en aspiranten in het eigen Boortmeerbeek organiseren. We voorzien voor de rest geen andere organisaties meer. In de toekomst kunnen we misschien op een weekdag een koers voor junioren, beloften en elites z/c of amateurs organiseren, zeg nooit nooit. Als we nog eens iets te vieren hebben, dan zullen we een aanvraag doen om een etappe van de Ronde van Vlaams-Brabant in te richten. Voorlopig is alles stil aan het westelijk front”, voorzitter besloot Pauwels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *