KV Tremelo haalt zege in hol van de Baalse leeuw

KV Tremelo (links) pakte de eerste derbyzege op Baal

KFC Baal kwam thuis al snel op voorsprong tegen aartsrivaal KV Tremelo, maar een hattrick van El Attabi bracht de score op 1-3. Zijn laatste treffer was wel ietwat gecontesteerd door een voorafgaande duwfout aan de overzijde die eraan vooraf ging. In de slotfase bracht de jonge Van Den Schoor met een afstandsschot nog de 2-3 op het scorebord, maar dichter kwamen de rood-groenen niet.

Een kleine tweehonderd toeschouwers tekenden aanwezig, verschillende rookbommen kleurden en geurden de Baelsche lucht.

Een Baal-Tremeloderby zonder smoorbommen is onbestaande

Na een actie over rechts tot de achterlijn van Usai legde hij voor aan de tweede paal, Van der Elst controleerde en mikte goed. Uitgoalie Claes al geklopt na amper enkele minunten, een puik begin van een ondernemend Baal. Op het kwartier kopte Iwens de mogelijke 1-1 een halve meter naast de rechterpaal. Iets na de 25ste minuut drong El Attabi links door, hij mikte in de verste hoek en de 1-1 was een feit.

Van der Elst legt de 1-0 naast doelman Claes

Kort nadien trapte Van Den Schoor een straffe corner waar doelman Claes net niet aankon, de poging zoefde over. Dat was ook het geval voor de uithaal van Usai een minuutje later. In minuut 34 mikte Boeckx een vrije trap naar de eerste paal, thuiskeeper De Preter tikte over. Deze laatste haalde nog een poging van El Attabi in minuut 37 uit doel, de rust werd met een billijke 1-1 bereikt. Baal leek het betere spel te brengen.

KFC Baal bleef niet gespaard van stormschade

In minuut 51 bracht thuisspeler Coffé de eerste kans voort, zijn schot werd gered door Claes. Een Tremelose vrije trap van De Preter werd door zijn naamgenoot rechts uit doel gehouden. Ook El Attabi ving iets later nog bot met een schot. Enkele minuten later consternatie bij de tweede gele kaart voor thuisspeler Usai, dit na protest. Deze beweerde dat hij aan zijn eerste gele kaart toe was, de ref sprak dit tegen. Het thuisfans wisten niet waar ze het hadden. Dat deerde El Attabi niet, daaropvolgend mikte hij een corner vanaf links rechtstreeks in doel. 1-2 en het eerste Olympische doelpunt ooit voor El Attabi. Baal begon te loeren op de tegenaanval. Met nog iets meer dan een kwartier te gaan plaatste trainer Van der Mieren zich op het veld vooraan. Enkele minuten nadien werd er een duwfout op hem begaan aan de linkerzijlijn. Het spel ging door en aan de overzijde werd de 1-3 gerealiseerd, door andermaal El Attabi. Bij Baal kookten ze. Ze verloren echter de moed niet. Van Den Schoor mikte nog de 2-3 onderaan de linkerpaal in doel. Van Ouytsel kopte nog over voor het thuisteam. Coffe legde een bal nog nipt naast. Aan de overzijde belette De Preter Meerkens nog de 2-4 te scoren. KVT deed onderaan een goede zaak met deze zege.

Doelpunten: 3’ Van der Elst (1-0), 27’, 65’ en 81’ El Attabi (1-1, 1-2 en 1-3), 87’ Van Den Schoor (2-3).