logo Casalina

KMJ FC Zichem wint derby en houdt stand tegen favoriet Crossing Vissenaken!

KMJ FC Zichem wint derby en houdt stand tegen favoriet Crossing Vissenaken!
Zichemse kapitein en verdediger Lennert Goossens ruimt de bal op

Kapitein en verdediger Lennert Goossens (36) kan vanuit zijn bureau het veld van zijn geliefde KMJ FC Zichem en hoopt zo snel mogelijk punten te sprokkelen met de blauwen zodat ze een rustig seizoen kunnen afwerken. Hun prille competitiestart doet alvast het beste vermoeden. Hun opener op rivaal KVV Scherpenheuvel Sport wonnen ze en thuis hielden ze reeksfavoriet Crossing Vissenaken op 1-1.

Goossens begon op zijn achtste te voetballen bij SK Deurne, op zijn twaalfde verhuisde hij naar het toenmalige Okselaar. Hij stopte op zijn vijftiende om te beginnen fietsen als nieuweling bij Sport en Steun Leopoldsburg, daar reed hij rond tot zijn eerste beloftenjaar. Daarna nam hij de draad terug op bij de liefhebbers van Blauberg daar liep ook ex-spits van KVC Westerlo Vedran Pelic rond. Ze zijn dan als provinciale ploeg geëvolueerd die tussen derde en vierde provinciale draaide.

“Ik ben aan mijn derde, hopelijk eerste volledige, seizoen toe. We werden in dat eerste seizoen kampioen met nog een derde van de competitie te gaan. We wonnen op de openingsspeeldag de derby. In de eerste helft waren zij beter, we waren blij met de 0-0 aan de rust. In de tweede helft hadden wij het overwicht en zijn we erover gegaan. Het was een typische derby, als je in Zichem woont wil je die gewoonweg winnen. Mijn overbuur is op derbydag zelfs komen aanbellen om me succes te wensen, dat kom je enkel hier tegen, dat maak je nergens anders mee”, kijkt hij met plezier terug. “Aanvankelijk ontvingen we Vissenaken met een bang hartje. Uiteraard is ze ontvangen of naar ginds moeten, een wereld van verschil. Op ons klein veld met natuurgras waren ze niet gewend om spelen, bij hen is het groter en ligt er kunstgras. In de eerste helft werden we eerlijk gezegd weggespeeld. Ze troffen twee keer de paal en eens de lat. Ze werkten gelukkig hun kansen niet af. Voor de rust kwamen we op een diefje gelijk en zo zijn we in hun hoofd geslopen. Dit weekend wacht ons de uitpartij op de Stormvogels Drieslinter, ze versloegen vorige speeldag KDN United met 5-1. We gaan spelen voor wat we waard zijn.”

Voor deze start had de fiere derdeprovincialer op voorhand getekend.

“We zijn blij met onze competitiestart, die vier op zes, daar teken je op voorhand voor. We willen verder gaan op dit elan en punten sprokkelen. Op die manier kunnen we zo snel mogelijk ons behoud bewerkstellingen en een rustig seizoen draaien.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *