logo Casalina

KHO Bierbeek B pakt 9 op 12 en nestelt zich in veilige middenmoot

KHO Bierbeek B pakt 9 op 12 en nestelt zich in veilige middenmoot
KHO Bierbeek B en achterban anno 2023-2024

Promovendus KHO Bierbeek B versloeg streekgenoot KVC Kessel-Lo 2000 met 3-1, ondanks de nabijheid van beide clubs was er niet echt sprake van een derbysfeer. Thuistrainer Kurt Nys is blij met het potentieel van zijn groen-witten en vooral met het gegeven dat zich dat effectief omzet in de broodnodige punten om een rustige jaargang mee te maken.

“Enkele goede spelers komen stilaan terug uit afwezigheid en ik heb hen flink wat speeltijd gegund vanaf het uur tegen Kessel-Lo. We hebben momenteel een sterke bank, dat is ook plezierig”, opende trainer Nys. “Kessel-Lo 2000 is een team dat niet zo ver uit onze buurt ligt, waar we hebben meer contacten met Korbeek Sport. Korbeek is een Bierbeekse deelgemeente en vele spelers bij hen waren bij ons in de jeugd actief. Met Kessel-Lo hebben we weinig gemeenschappelijk, maar het is wel een leuk team. Gelukkig konden we de ontmoeting domineren, toegegeven we moesten ons aanvankelijk wat aanpassen aan hun speelstijl maar daarna konden we reageren. Dit jonge team heeft stappen gezet en kan op andere systemen reageren, daar hebben we voordeel uit gehaald. De tegenstand vond geen oplossingen. Akkoord, soms was dat zonder al te veel balbezit , maar in tegenstelling tot het kampioenenseizoen in derde vorig jaar gooien we niet zomaar meer alles te grabbel.

Negen op twaalf is het tussentijdse bilan.

“Daar ben ik heel tevreden mee, dat is ook geen toeval meer, dat zijn verdiende punten. Jammer dat we het thuis tegen Racing Butsel zo snel hebben weggegeven. Komende speeldag gaan we op bezoek bij VK Holsbeek, dat zal een interessant voetballend gegeven worden. Ze hebben in elke lijn flink wat ervaring, dat zal een goed duel worden”, voorspelt Nys.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *