logo Casalina

KFC Herent heeft weerwraak tegen KVC Haacht beet

KFC Herent heeft weerwraak tegen KVC Haacht beet
Of hij nu op de bank zit of op het veld staat, Ismail Bouchmal (eerste van rechts) verzorgt steeds de sfeer

In het onderonsje in tweede provinciale A tussen leider KFC Herent en KVC Haacht, haalden de thuisspelende geel-blauwen het met 4-0. Creatieve middenvelder Ismail Bouchmal (23) opende iets voor de twintigste minuut de score voor Herent.

Bouchmal is een authentiek jeugdproduct van KFC Herent.

“Ik ben er als zesjarige begonnen en ik heb zo de volledige jeugd doorlopen tot mijn zeventiende, dan heb ik de overstap gemaakt naar de eerste ploeg”, verduidelijkt Izyy voor de vrienden.

Momenteel staat de twintiger in de basis, maar de concurrentie ligt hoog.

“Ik sta er momenteel in, maar we zitten met een heel sterke kern. De coach kan zomaar iemand wisselen zonder kwaliteit te verliezen op het veld. Op dit moment deel ik het middenveld met Kobe Peeters en Ernest Neukermans. Dat zijn ook twee jonge gasten die via de jeugd in de eerste ploeg terecht zijn gekomen, net zoals ik. Dat maakt de band alleen maar sterker”, zegt de man met de goede dieptepass. “Het was een pittige wedstrijd voor ons. Dit omdat we aan onze derde wedstrijd op zeven dagen tijd bezig waren. Ondanks dat hebben we niks veranderd aan onze speelstijl en zijn we er de volle honderd procent voor gegaan, zeker tegen Haacht! Vorig jaar eindigde deze wedstrijd in een 0-4 voor hen, dit moesten we wel recht zetten! Onze sterkte dit jaar is echt wel de vriendengroep, je voelt aan dat iedereen dit jaar dat metertje extra wilt lopen voor elkaar. Ik denk dat dit in combinatie met het voetballend vermogen dat we hebben een groot pluspunt is. We hopen om als ploeg zo hoog mogelijk te eindigen. Van een titel word er niet gesproken, we proberen wedstrijd per wedstrijd te bekijken”, aldus de doelpuntenmaker.

KFC Herent gaat zondagnamiddag op bezoek bij Racing Butsel in de queeste om de volgende drie punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *