logo Casalina

Joachim Wera ziet zegekansen verdampen in wisselzone

Joachim Wera ziet zegekansen verdampen in wisselzone
Joachim Wera (l) met broer Jan Wera op training

In de sprinttriatlon in Hofstade belandde Joachim Wera het voorbije weekend na een slechte wissel net naast het podium als vierde. De twintiger van 3PT-Solidpharma zag zijn doelen over de langere afstand stuk voor stuk verdwijnen. Hij moest noodgedwongen een wedstrijd over een korter nummer betwisten.

Wera zag een kans op winst ontglippen.

“Ik heb het jammer genoeg volledig laten liggen in de tweede wissel, naar het lopen toe. Ik laat daar een kleine tien seconden liggen. Zonder die fout loop ik mee voor winst maar natuurlijk, op dit niveau worden fouten zoals deze genadeloos afgestraft”, blikt de atleet uit Herent kort terug op het wedstrijdgebeuren.

Het voorbije seizoen was er ééntje om snel te vergeten.

“Ik maakte net zoals de andere triatleten een heel vreemd seizoen mee. Ik had in juli-augustus de klik gemaakt om vooral op de halve te focussen, zoals bijvoorbeel de Ironman van Italië. Ik maakte die keuze omdat die wedstrijd zeker doorging en we in België weinig wedstrijden zagen. Uiteindelijk werd het dan toch afgelast, net als het Belgisch kampioenschap over de halve afstand in Froidchapelle. Die titelrace bekeek is als mijn plan B. Enkele sprinttriatlons vonden dan wel plaats.”

Het was voorlopig één van zijn eerste, maar mogelijk ook laatste triatlon van het jaar.

“Ik ga proberen om een (loop)wedstrijd mee te pikken, maar ik wil vooral rusten en me al klaarmaken voor volgend seizoen. Dat zal hopelijk normaler verlopen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *