KFC Baal ziet Olympia Wijgmaal in oefenpot scherper voor doel acteren

KFC Baal (r) speelde een nuttige oefenpot tegen Olympia Wijgmaal

Olympia Wijgmaal speelde af en toe een versnelling hoger op combinerend vlak. Aan de andere zijde kreeg KFC Baal wel de kansen, maar wilden ze te haastig afwerken. Voor de thuisploeg kon Olivier Claessens op het einde van de eerste helft scoren met een rake kopbal. De bezoekers stelden daar doelpunten van de sterke Chuks Okunde, Sabic en Vander Straeten tegenover. Zo werd het uiteindelijk 1-3.

Olympia Wijgmaal liet op Baal zijn kernspelers in actie komen die de avond voordien niet speelden in de Croky Cup tegen KFC Zwarte Leeuw. Zij werden aangevuld met enkele reserven. Baal kende een kleine handvol afwezigen.

Het merendeel van de eerste helft werd afgewerkt onder de wassende regen. Na vijf minuten ging Okunde neer in de Baalse elfmeter, hij zette zelf de strafschop om. Zijn schot knalde uit elkaar op de dwarslat en vloog over. Taqi stelde daar namens KFC Baal een reactie tegenover met een vluchtschot dat werd gered door de doelman. Iets na het kwartier was het dan toch prijs voor Olympia, Vungbo maakte de actie links en legde af op Okunde. Zijn inzet werd afgeweerd, maar kwam in de rebound terug bij hem terecht. De spits van Nigeriaanse origine werkte af in de linkerhoek, 0-1.

Okunde vuurt de 0-1 af op Baals doel

Baal dreigde ook maar Speetjens, Van den Bergh of Cassiman konden de gelijkmaker niet aanbrengen. Dat deed Claessens wel toen hij een voorzet aan de rechterpaal zeer gericht binnen kopte, 1-1.

Claessens (23) scoorde voor Baal de 1-1

Cassiman kreeg nog enkele kansen, maar het bracht geen soelaas voor Baal. Toen Okunde de rechterflank afdweilde aan de overzijde schoof hij precies voor naar Sabic, die enkel maar moest binnen leggen, 1-2.

De tweede helft begon met een blakende zon en dat zou voor de rest van de tweede helft grotendeels zo blijven. Enkele minuten na de pauze kon Cassiman net niet genoeg bij een voorzet die voorlangs hobbelde. Aan beide zijden waren er nog doelkans, voor Olympia miste Vander Straeten een bal aan de tweede paal. Speetjens kon voor Baal net niet tijdig genoeg afwerken, bezoekende goalie Willems zat er tijdig tussen. Met een afstandsschot maakte Vander Straeten er nog 1-3 van.

Doelpunten: 17′ Okunde (0-1), 31′ Claessens (1-1), 40′ Sabic (1-2), 83′ Vander Straeten (1-3)