logo Casalina

Nieuwe Leuvense sportieve uitdagingen komen eraan in augustus!

Nieuwe Leuvense sportieve uitdagingen komen eraan in augustus!
Een beklimming van de Keizersberg kan op kracht genomen worden mits goede training

In het kader van de titel van Europese sportstad daagt de stad Leuven sinds begin dit jaar haar inwoners maandelijks uit om hun sportieve grenzen te verleggen via de sportapp Strava. Die uitdagingen hielpen de Leuvenaars sportief te prikkelen op een moment dat er nog geen grote evenementen mogelijk waren. Nu ook de sportieve evenementen weer goed op tempo komen, blijven de Leuvenaars enthousiast mee lopen en fietsen op het ritme van de sportieve uitdagingen.

“De voorbije weken maakten niet alleen onze olympiërs Hanne Claes en Ben Broeders het mooie weer voor sportief Leuven, ook onze inwoners deden dat. Zowel tijdens de evenementen die opnieuw konden doorgaan, zoals het spikeball tournooi of de roller parade, als digitaal met onze Strava uitdagingen. We blijven hen dan ook uitdagen om zich elke maand weer een beetje te verbeteren, helemaal volgens de olympische slogan: sneller, hoger, sterker”, meldde schepen van sport Johan Geleyns.

Drie nieuwe uitdagingen

In augustus daagt de stad Leuven zijn inwoners drie keer uit. Van 9 tot 15 augustus is het de beurt aan de lopers, zij worden uitgedaagd om deze keer vijftien kilometer aan één stuk te lopen. Daarna, van 16 tot 22 augustus, zijn zowel de lopers als de fietsers aan de beurt. De stad tekende drie mooie routes door en rond Leuven uit die ze zo snel mogelijk af moeten leggen. Voor de fietsers is dat een ideale opwarming voor de laatste uitdaging van augustus, want van 23 tot 29 augustus worden zij uitgedaagd om zo snel mogelijk een fietsvriendelijke WK-route af te leggen. Ook deze maand kan je hier weer mooie prijzen mee winnen zoals vrijkaarten om deel te nemen aan de corrida en WK-goodiebags.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *