KFC Baal stuurt Racing Butsel puntenloos huiswaarts met twee rake kopballen

KFC Baal (r) pakte broodnodige punten tegen Racing Butsel

In een snel fluctuerende partij maakte KFC Baal de bezoekers uit Butsel monddood met twee rake kopballen. Bocevski en Santoro kregen elk op enkele minuten tijd dotten van kansen, maar Janssens bewaakte goed zijn doel. Met iets minder dan een kwartier te gaan spatte een vrije trap van Bocevski op de lat uit elkaar.

Na een kleine studieronde bracht Van Den Bergh een vrije trap vanaf de linkerflank voor naar doel en kon ervaren schutter Claessens binnenkoppen, 1-0. De reactie aan de overzijde liet niet lang op zich wachten, Santoro schoot rakelings naast. Rond minuut twintig werd Bocevski vrijgespeeld en zag hij zijn poging vanaf rechts voorlangs naast gaan, enkele minuten later deed hij bijna hetzelfde nummertje links over. Demarez was de aanjager van de meeste Butselse aanvallen, ook rechtsback de Koninck strooide met gemeten voorzetten in de richting van de tweede paal. Twee scherpse Baalse uitbraken, van Claessens en Corbisier, werden nipt voor buitenspel afgevlagd. Daarna waren Claessens en De Winter nog gevaarlijk voor het thuisteam.

Bocevski bracht het meeste gevaar voor de bezoekers

Rond het half uur bracht bezoeker Santoro tot twee keer toe op twee minuten tijd gevaar. Een vrije trap vanaf rechts werd uit het doelvlak gekopt. Kort daarna ging hij door op doel en doelman Janssens haalde zijn schot uit de rechterhoek. De ruststand bedroeg amper 1-0…

Een handvol minuten na rust tikte Baalse doelwachter Janssens een uithaal van Bocevski weg uit de linkerbovenhoek. Amper enkele momenten later haalde Jens Kustermans uit op doel, ook daar stond Janssens pal, Laurent vuurde ook nog eens uit de tweede linie maar Janssens versaagde niet. Op het uur sloeg Jens Kustermans zijn rechtervoet om, hij mankte van het veld en de gevolgen logen er niet om. Een enorme zwelling en een ziekenhuisbezoek, vermoedelijk zijn de enkelligamenten geraakt. Kort daarna viel Butseltrainer Wesley Socquet in, corona, ziekte en blessures hadden zijn kern aanzienlijk verkleind.

Invaller Robeets kreeg nog de kans op de 2-0. Hij plaatste een drive en trapte op de grens van de Butselse zestien op doel, keeper Van De Vel werkte weg. Ook in de rebound kreeg Claessens de bal er evenmin in. Butselkapitein Tambeur roerde zich ook met een afstandsschot dat rakelings naast vloog.

Op minuut zeventig stond het nog slechts 1-0, een klein mirakel!

Met een klein kwartier te gaan schilderde Van Den Bergh een corner vanaf rechts op het hoofd van de opgerukte Speetjens, 2-0! Zijn “arendviering” kreeg niet alle punten van de jury, maar de Baalse spionkop SC Baalcelona ontplofte! Voor Baal dreigden Van Den Bergh, Claessens, Corbisier, invaller Bram Vermeylen en Robeets. Bocevski bracht het grootste gevaar met een vrije trap op de lat.

Butselspeler Santoro baalt bij het zegegebaar van Speetjens die net de 2-0 maakte

Doelpunten: 9′ Claessens (1-0), 76′ Speetjens (2-0)