Vliegende Zwaluwen Glabbeek fladderen in tweede helft naar zege tegen Boutersem United

De roden van Glabbeek in strijd verwikkeld met de groen-witten van Boutersem Beeld: Geert Timmermans

In de eerste helft was Boutersem baas. Regisseur Stockx was steeds aanspeelbaar en werd zo het vertrekpunt van haast alle Boutersemse aanvallen. De rechterflank van Glabbeek werd continu onder druk gezet door snelle Boutersemcombinaties op links tussen Van Vlaenderen, Costermans en Meeus. Boutersem leverde de meeste doelschoten af en klom pas kort voor rust op een verdiende voorsprong via Xander Govaerts.

In de openingsminuut kwam de bal al van bij de aftrap bij Kasper Meeus op links terecht. Glabbeekdoelman Willems redde zijn schot en zo de meubelen voor Glabbeek. In minuut twintig zwiepte Meeus vanaf links voor, Vossen recupereerde zijn voorzet op rechts. Hij bediende Stockx maar Willems lag in de goeie hoek en maakte zijn schot onschadelijk. Pas na een half uur schoot Glabbeek via Jean-Pierre een eerste keer op doel. Even later bereikte een voorzet van Jean-Pierre spits Dankaerts, zijn ééntijdsdeviatie werd van de lijn gehaald door Van Vlaenderen. Drie minuten voor de rust recupereerde Vossen wederom een lange voorzet. Hij schoof de bal in de voeten van Stockx op de rand van het Glabbeekse strafschopgebied. Die speelde subtiel door naar Xander Govaerts die onmiddellijk afdrukte. Zijn schot verdween in de linkerbenedenhoek, 0-1. Boutersem bleef aandringen en was nog twee keer voor rust gevaarlijk via Meeus (verkeerde controle) en Govaerts (nipt naast).

In de tweede helft zette Glabbeek gaandeweg zijn voet naast die van Boutersem, zo ontstond er doelgevaar aan beide kanten.

Na zestig minuten zet Glabbeekcoach Peeters alles op alles en verving hij zijn centrale verdedigers door Louis Govaerts en Veulemans. Na afloop bleek dit een gouden wissel gezien beiden een voet hadden in de twee Glabbeekse doelpunten die hen aan de zege hielpen.

In het eerste kwartier van de tweede helft bracht Glabbeek het meeste doelgevaar met een kopbal van Dankaerts na center van Marcelis en vooral via een paar vrije trappen van Jean-Pierre. Boutersemgoalie Delabastita hield de voorsprong vast. Toen zijn twee centrale verdedigers twintig minuten voor het einde elkaar niet goed coachten viel de bal voor Dankaerts die Jean-Pierre alleen voor doel zette, 1-1. Glabbeek rook bloed en bleef Boutersem onder druk zetten. Tien minuten na de gelijkmaker kopte Veulemans de winning goal onhoudbaar voorbij Delabastita na een voorzet van Dankaerts.

Deze beladen wedstrijd werd uitstekend geleid door jonge scheidsrechter Quinten Theys. Hij bleef stoïcijns kalm onder het traditionele gemor van spelers en supporters. Zelfs toen vijf minuten voor het einde tumult ontstond tussen de beide supportersclans. Baeb schermde de bal af en wou die laten buiten lopen, Veulemans gaf hem een duwtje. De ref maande iedereen naar binnen en stuurde de ploegafgevaardigden en kapiteins van beide teams terug het veld op om de supporters te kalmeren en de match na vijf minuten afkoeling te laten hervatten. Het bleef 2-1.

Doelpunten: 42′ Govaerts (0-1), 68′ Jean-Pierre (1-1), 77′ Veulemans (2-1)