logo Casalina

Kellen Sellekaerts en Bono Mertens maakten met twee ploegmaats de overstap van Olympia Wijgmaal naar VK Linden

Kellen Sellekaerts en Bono Mertens maakten met twee ploegmaats de overstap van Olympia Wijgmaal naar VK Linden
VK Linden en hun nieuwkomers op doelman Rodiers na

Jonge aanvaller Kellen Sellekaerts en creatieve middenvelder Nino Somers zijn twee van de vier spelers die van Olympia Wijgmaal naar VK Linden trok. Samen met medemiddenvelder Quinten Poppe en verdediger Ryan Frérotte ondernamen ze de overstap naar de Kerkdreef. In totaal trok VKL dertien versterkingen aan, daarmee toont het zich ambitieus naar komend seizoen toe.

Sellekaerts kijkt uit naar zijn avontuur aan de Kerkdreef.

“De nieuwe trainer overtuigde me met zijn uitleg over de te hanteren tactiek van volgend jaar. Die zal aanvallender zijn in vergelijking met het voorbije seizoen, dat moet ook want we willen terug omhoog in het klassement. We moeten terug plaats nemen waar we horen, bij de vijf besten”, wist Sellekaerts die samen met medemaats Mertens en Poppe de finale van de Beker van Brabant ging bekijken tussen VKL en Sportief Rotselaar, die deze laatste won. “Het was een spannende partij, hopelijk kunnen we ook in die finale volgend seizoen opnieuw van de partij zijn. Ik ben benieuwd naar wat nog komen moet”, aldus de student-aanvaller die normaliter diep in de spits moet worden uitgespeeld. “Het ziet er me een leuk complex uit in Linden, iets minder groot dan het Ymeriacomplex in Wijgmaal, maar zo zitten de tribunes sneller vol. Ik kijk uit naar de competitie.”

Bono Mertens hakte de knoop door net voor de slotmatch van de competitie in derde amateur tegen KFC Diest.

“Ik had aanvankelijk mijn woord gegeven voor een extra seizoen Olympia Wijgmaal. Echter in de slotfase van de competitie was er veel onzekerheid, er was nog geen nieuwe trainer bekend en nieuwe spelers waren er evenmin. We waren met verschillende spelers die al hadden bijgetekend, maar verkeerden in enorme onzekerheid. Ik had een contract getekend voor volgend seizoen in derde amateur, toen we degradeerden betekende dat contract dus amper nog iets. Ik nam dan contact op met de nieuwe trainer Jens Detruyer. We spraken af op de kampioenenmatch bij de vrouwen in Super League tussen OH Leuven en RSC Anderlecht. Dat was leuk voor ons twee, gezien onze beide zussen, Zenia Mertens en Marie Detruyer bij OHL spelen. Na die wedstrijd heb ik de Lindense coach monderling mijn woord gegeven. Ik raakte snel overtuigd van de ambities van VK Linden en van hun trainer daardoor kwamen we snel tot een overeenkomst.”

Bij VK Linden loopt hij één van zijn beste vrienden, doelman Zeno De Corte. Beiden spelen al lang samen en zijn werkzaam in de kinderzorg.

“We speelden lang samen bij de jeugd van OHL en enkele seizoenen bij Olympia Wijgmaal, nu gaan we samen een avontuur aan bij Linden. Hij gaf het laatste zetje om tot Linden te komen. Het is leuk dat Poppe, Frérotte en Sellekaerts meekomen. Met de spits die overkomt van Diest, Van Loock, heb ik ook al enkele keren afgesproken. Het zit allemaal goed en het gevoel bij die club zit prima. We hopen op top vijf volgend seizoen en al wat beter is, is mooi meegenomen.”

Verdediger Elias Janssens (VK Holsbeek), Achraf Bassir (KVK Wemmel), Kevin Van Loock (KFC Diest), Christophere Masala (Diest), Damilola Shoroye (vrije speler), doelman Jens Rodiers (Zonhoven), Samuel Buelens (Averbode), Kobe Stephani en Xander Tomkins (U19 IP Bierbeek) zijn de overige aanwinsten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *