KDN United loopt drie goals uit, maar HO Testelt maakt het nog spannend!

KDN United en HO Testelt in beeld, Testelt ging op in FC ATO en KDN last volgend seizoen een pauze in met de eerste ploeg

Derdeprovincialer KDN United stond na twintig minuten al 2-0 voor in zijn match om de Beker van Vlaams-Brabant tegen vierdeprovincialer HO Testelt. Iets na het uur kwamen de thuisspelende oranje-zwarten zelfs op 3-0, waarop de bezoekers wakker schoten en nog op amper zeven minuten tijd tot op 3-2 kwamen. KDN kreeg nog de kans op de 4-2 via D’Hoore, maar het bleef 3-2.

Bij KDN United ontbraken spits Sören Kerckhofs (kuitblessure) en middenvelder Yelle Cuvry (elleboog uit de kom). Bij de bezoekers waren vier spelers op verlof en waren er twee geblesseerden.

Na vier minuten belandde een vrije trap van KDN net achter de groene muur van de bezoekers. De bal kwam terecht bij Stiennon en die aarzelde niet om de opener te scoren, 1-0. Aan de overzijde werden de flanken gebruikt, maar voor concreeet doelgevaar was dat niet voldoende. Na een collectieve aanval kopte Wouters de 2-0 tegen de netten. Testelt probeerde er uit te komen, maar de thuisploeg stoorde hoog.

In de tweede helft ging het op en neer, bezoeker Mertens schilderde een vrije trap in de handen van thuisgoalie Ronsmans in de rechterhoek. Iets voor het uur werkte bezoeker Colin rechts naast via een verdediger, de daaropvolgende corner kopte Van Steyvoort over. D’Hoore werd vaak over de rechterflank gezocht en nu opnieuw bereikt. Hij ging aan de haal en speelde overhoeks in het dak van het doel, 3-0.

D'Hoore werkt de 3-0 binnen in de verste hoek
D’Hoore werkt de 3-0 binnen in de verste hoek

De reactie aan de overzijde liet niet lang op zich wachten, aan de rechterzijde schoof Somers een voorzet in doel, 3-1. Een handvol minuten ging Testeltspeler Gybels onderuit na contact met invaller De Smedt. Ref Cockx wees resoluut naar de penaltystip. Somers trapte die binnen in de linkerhoek, 3-2, er was weer sprake van een wedstrijd! De Smedt en D’Hoore probeerden voor KDN nog de kloof groter te maken, maar hun inzetten werden afgeweerd. De afsluitende strafschoppensessie werd eveneens door het thuisteam winnend afgesloten.

Somers (r) scoorde twee keer op enkele minuten tijd voor Testelt

Doelpunten: 4′ Stiennon (1-0), 18′ Wouters (2-0), 63′ D’Hoore (3-0), 66′ en 72′ Somers (3-1 en 3-2).