Sterk en efficiënt Tildonk wint op FC Meensel-Kiezegem

FC Tildonk kon vieren bij Meensel-Kiezegem

Na winst in twee oefenwedstrijden wilden de geel-zwarten van FC Meensel-Kiezegem verder surfen op de positieve vibe. Tegen medederdeprovincialer uit een andere reeks, FC Tildonk zou dat geen simpele klus worden. Tildonktrainer Christophe Francart, met een voetbalverleden in Meensel, wou na twee nipte nederlagen andedrmaal aanknopen met een overwinning.

FC Tildonk kwam met twee testers aan de aftrap, het ging om aanvallende kracht Da Silva en centrale verdediger Kristof Schreurs die onlangs vlakbij Tildonk kwam wonen. Hij heeft een verleden bij onder andere toenmalige tweedeprovincialer Munsterbilzen.

Het tempo lag hoog in de eerste helft en werd gedomineerd door Tildonk. Ze brachtent vlotte combinaties, veel beweging en pressing. Meensel moest het spel ondergaan en zocht zonder succes zijn heil in lange ballen naar de voorlinie. De schaarse combinaties droegen vaak de stempel van Kobe Cornelissen.

Na drie minuten werd een verre uittrap van Tildonkkeeper Collier slecht verwerkt door Meensel, de daaropvolgende voorzet kopte Dimitrakopoulos op de paal. Snel daarna een vrije trap van Arno Booten die nipt naast de rechterbovenhoek belandde. Geel-zwart raakte niet onder de druk uit en incasseerde na een kwartier de eerste tegentreffer. Dit was het sein voor hen om zich te herpakken. Na een ingooi vond Daenen spits Kaplan die zich mooi vrijdraaide, maar zijn harde knal werd door Collier in hoekschop geduwd. Kobe Cornelissen scoorde aan de overzijde op vrije trap de gelijkmaker.

Tildonk toonde zich niet onder de indruk en bleef voor het meeste gevaar zorgen. Na een te korte terugspeelbal trof Arno Booten de paal. De gevaarlijke standjes bleven zich opstapelen maar thuisdoelman Laeremans wist met enkele puike reddingen Meensel op de been te houden. Na een misverstand tussen Vancauwenbergh en Natens moet hij toch een tweede doelpunt toestaan, andermaal tester Da Silva. Kobe Cornelissen ging nog eens zijn flank af en leverde een goede voorzet op naar Kaplan wiens poging in hoekschop afweek. De hoekschop van Cornelissen werd door Willems net naast gekopt.

Supportersclub De Wanhoop zag hun FC Meensel-Kiezegem onder druk komen

De ruststand was niet onverdiend 1-2.

Tildonk kwam het best uit de kleedkamer en maakte snel nog twee doelpunten. Het derde doelpunt startte bij flankverdediger De Coninck die in één tijd centraal inspeelde naar Dhondt die vervolgens in één tijd Vangilbergen vrijspeelde. Ook hij bracht in één tijd een voorzet die nogmaals in één tijd werd binnengespijkerd door Torfs. De snelle Vangilbergen beloonde zichzelf voor zijn goede wedstrijd met een vierde doelpunt voor Tildonk.

In de loop van de laatste twintig minuten haalde Tildonk de voet van het gaspedaal. Meensel voetbalde enkele kansen bij elkaar. Met nog ongeveer een kwartier op de klok stak Jasper Cauwenberghs de bal door naar Niels Use. De bezoekende groen-gelen zagen er enkele meters buitenspel in, de ref gaf geen krimp. Use trok zich weinig van mogelijk buitenspel aan en werkte beheerst af. Cornelissen kwam nog alleen voor doel, maar goalie Verschoren die er in de tweede helft was ingekomen, belette hem te scoren. Bezoeker Vancauwenbergh kopte in duikvlucht nog op de paal, het bleef 2-4.

Doelpunten: 15’ Da Silva (0-1), 24’ Cornelissen (1-1), 35’ Da Silva (1-2), 50’ Torfs (1-3), 66’ Vangilbergen (1-4), 76’ Use (2-4)

Van de twee testers tekende verdediger Schreurs bij FC Tildonk, voor Da Silva bleef het bij een test.