KDN United liet de deur op een kier voor een gelijkmaker van FC Binkom

De score aan de rust bij FC Binkom - KDN United Foto: Geert Timmermans

Een aangenaam herfstzonnetje en een uitstekende grasmat vormden het decor waarin FC Binkom-KDN United in derde provinciale a van start ging. In de eerste helft overklasten de jonge veulens van KDN de thuisploeg met veel beweging met en zonder bal en dit aan een hoog tempo. Binkom wist niet van welk hout pijlen maken, ze maakten wel gelijk op die momenten waarin KDN eventjes zonder zuurstof kwam te zitten op het einde van elke speelhelft.

KDN opende aan een hoog tempo met vlotte combinaties. Binkom ontsnapte reeds na vijf minuten aan een achterstand toen KDN de plaatselijke defensie onder druk zette. D’Hoore kreeg in twee keer de bal niet over de doellijn door toedoen van een tegenspartelende Renders. Binkom kon de bakens niet verzetten en KDN ging verder met hun combinatievoetbal.

Op het kwartier werden ze dan eindelijk beloond met de verdiende 0-1.

KDN ontfutselde Derden de bal, D’Hoore mocht in het strafschopgebied ongestoord langs vier Binkomverdedigers slalommen en Maxime Stiennon een doelpunt aanbieden. KDN bleef voor de aanval kiezen en D’Hoore was op rechts een gesel voor de Binkomverdedigers. Op één van zijn voorzetten kon de vrijstaande Quinten Wouters zijn kopbal onvoldoende kadreren.

De 0-2 was naderbij dan de Binkomse gelijkmaker.

De KDN-supporters schreeuwden rond minuut dertig misschien terecht om een strafschop toen Stiennon door toedoen van Renders onderuit ging. Pas in de laatste vijf minuten van de eerste helft moest KDN de voet van het gaspedaal halen en kon Binkom in de match komen. Een schot van Vanzavelberg werd door Niclaes in hoekschop verwerkt. Een vrije trap van Cleynen vanaf links deed de Binkom-supporters opveren, terwijl die van KDN even de adem inhielden. Na een lijf-aan-lijf gevecht op links tussen Onkelinx en Tanguy Stiennon wist de ervaren Onkelinx de fout mee te krijgen. De daaropvolgende vrije trap, werd door Cleyen omgetoverd in de gelijkmaker, 1-1!

Binkom trok die lijn door in de eerste twintig minuten van de tweede helft maar concreet doelgevaar leverden hun lange en verre ballen niet op. Het was KDN dat gevaarlijk en snel bleef omschakelen. Zo kon de ingevallen Brent Van Aerschot zich op links op snelheid voorbij Coosemans wurmen en met buitenkantje rechts KDN opnieuw op voorsprong brengen, 1-2.

Bezoekend trainer Alliet ging met drie verdedigers spelen om samen met de inzet van de lange ballen van doelman Renders de Binkomse druk te verhogen. KDN moest achteruit maar tussen minuut zeventig en tachtig vergat de ingevallen Jenthe Wouters tot tweemaal toe om Binkom de doodsteek te geven. KDN was vermoeid en moest zijn combinatievoetbal opgeven. Het probeerde stand te houden.

Dat lukte uiteindelijk niet, toen Onkelinx vier minuten voor affluiten alsnog gelijkmaakte op aangeven van Vanzavelberg. Die laatste mocht vanaf rechts voorzetten.

Binkomtrainer Alliet en zijn ploeg waren verbaasd over het combinatie-voetbal dat KDN op de mat legde. Dit was echter een magere troost voor de ontgoochelde KDN-spelers. Alliet vatte de match samen in een wiskundige formule: “Binkom won één punt en KDN verloor er twee”.