logo Casalina

Topbadminton in Leuven tijdens Yonex Belgian International

Topbadminton in Leuven tijdens Yonex Belgian International
Freek Golinski Matijs Dierickx op een vorig YBI toernooi in Leuven

Yonex Belgian International (YBI) is er weer. Na een jaar afwezigheid als gevolg van Covid 19 vindt het badmintontornooi dit jaar plaats van woensdag 27 tot en met zaterdag 30 oktober en dit in Sportoase Philipssite.

Traditioneel komen eind september badmintonspelers vanuit de hele wereld naar Leuven voor de Yonex Belgian International. “Omwille van het WK wielrennen werd het tornooi dit jaar een maand uitgesteld”, zegt schepen van sport Johan Geleyns. “De YBI maakt deel uit van het Badminton Europe Elite Circuit en biedt sportliefhebbers de kans om de sport in België op een hoog niveau te beleven en kennis te maken met Belgische en internationale topspelers.”Clara Lassaux, Elias Bracke, Maxime Moreels en nationaal kampioen Julien Carraggi verdedigen de Belgische kleuren in het enkelspel. Moreels en Lassaux zijn rechtstreeks geplaatst voor de voorrondes; Bracke en Carraggi zullen eerst nog de kwalificaties moeten afwerken. Ook in het dubbelspel komen enkele Belgen in actie. Bij de mannen zijn dat Freek Golinski en Jona Van Nieuwkerke, bij de vrouwen strijdt het Belgisch kampioenenduo Lise Jaques uit Wezemaal en Flore Vandenhoucke om de titel. Ook in het gemengd dubbel doen de Belgisch kampioenen Jona Van Nieuwkerke en Lise Jaques mee. In het duospel moeten enkel ons mannenduo Golinski en Van Nieuwkerke eerst kwalificatiewedstrijden spelen.

Op woensdag 27 oktober en donderdag 28 oktober worden respectievelijk de kwalificaties en voorrondes gespeeld. Omwille van de geldende Covid-protocollen gebeurt dit achter gesloten deuren. Op vrijdag 29 oktober kan je wel gaan supporteren tijdens de kwart- en halve finales. Tot slot bepalen de finales op zaterdag 30 oktober wie de Yonex Belgian International 2021 op zijn naam mag schrijven.
Tickets voor vrijdag 29 oktober en zaterdag 30 oktober zijn beschikbaar via de ariia.org/belgian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *