logo Casalina

KCVV Elewijt zet de toon op VK Holsbeek

KCVV Elewijt zet de toon op VK Holsbeek

Vanaf de prille beginfase eisten de bezoekers de bal en de hoofdrol op. Nieuwkomer Baudet opende op fraaie manier voor de uitploeg de score iets voor het half uur, uitgerekend tegen de ploeg waar hij vorig jaar nog actief was. Daarna maakte Holsbeek gelijk via Vandezande. Dat was buiten uitblinker Reszczynski gerekend die twee keer weergaloos binnenknalde. De Backker verraste met een verre en hoge kopbal nog de doelman, 1-4.

Vanaf de aftrap zette Elewijt hoge pressing.

Al na dertig seconden dook Reszczynski op aan de tweede paal voor Elewijt, Holsbeek was meteen gewaarschuwd. Daarna volgde nog een resem kansen onder andere voor Breugelmans en Reszczynski. Thuisverdediger Foulon kwam gevat tussen. Hij verzorgde tijdens de rest van de wedstrijd prima loopacties over de rechterflank en leverde vaak snedige voorzetten af. Stilaan nam Holsbeek de balcontrole over, maar daar deed het te weinig mee. Elewijt bleef dreigen, tot het raak was. Baudet haalde een hoge bal uit de lucht legde deze stil op de borst en die viel op de knie en finaal voor de voeten. Vliegensvlug draaide hij zich rond zijn man en ramde hij centraal in het doel binnen, 0-1, een pareltje. Daarna kwamen er kansen aan beide zijden. Bij Holsbeek vlogen de ballen meestal over en Elewijt mikte vaak naast de paal. Net voor rust lanceerde thuisspeler Fannes nog een raket op doel maar kon bezoekende keeper Vanhalle nog net over tikken.

Baudet wordt gefeliciteerd bij de 0-1
Baudet wordt gefeliciteerd bij de 0-1
Holsbeek kwam goed uit de pauze.

In de tweede helft trok Holsbeek na een snelle actie het laken even naar zich toe. Vandezande werkte na een collectieve actie aan de linkerpaal de bal van dichtbij in doel, 1-1. KCVV reageerde twee keer via Reszczynski. Bij de tweede poging kreeg hij de bal centraal na een actie over de rechterkant van Breugelmans. Hij legde aan met rechts en een ongrijpbare zwabberbal vloog binnen net naast de rechterpaal, 1-2. Niet zoveel later maakte hij zelf de actie over rechts. Hij draaide naar binnen en stormde op thuisgoalie Uytterhoeven af en deponeerde de bal in de rechterhoek, 1-3. De Backker scoorde met een hoge en verre kopbal en maakte de match dood, 1-4. Baudet ging nog alleen op doel af maar doelman Uytterhoeven weerde tijdig verder gevaar af. En de supporters van Elewijt? Die vierden dat de stukken eraf vlogen.

De 1-4 verdween net onder de lat in doel
De 1-4 verdween net onder de lat in doel

Holsbeek krijgt volgende zaterdagavond een nieuwe kans voor eigen publiek tegen ERC Hoeilaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *