logo Casalina

Jeroen Van Den Heule nieuwe trainer van VK Holsbeek B

Jeroen Van Den Heule nieuwe trainer van VK Holsbeek B
Jeroen Van Den Heule legt het uit op een trainersopleiding van Voetbal Vlaanderen Foto Voetbal Vlaanderen

Jeroen Van Den Heule, die in het bezit is van een Uefa A-diploma, zal vanaf seizoen 2021-2022 de nieuwe trainer zijn de jeugdige seniorenploeg in vierde provinciale. Geen overbodige luxe gezien huidige trainer Simon Deblaere een versnelling lager wou rijden, hij is komend jaar T2 bij de geel-blauwen. Van Den Heule komt over van SC Aarschot B.

“De nieuwe T1 werd aangetrokken omdat VK Holsbeek vol wil inzetten op de jeugd en vooral wil en en zal investeren in de kwaliteit van hun jeugdopleiding. Huidige coach Simon Deblaere had eerder ook al aangegeven het rustiger aan te willen doen. We mikten hoog voor de kern van onze tweede ploeg en kwamen al heel snel bij Jeroen terecht. Jeroen past perfect in onze visie, en onze visie past perfect bij Jeroen. Eén gesprek volstond dus om met hem tot een akkoord te komen. Dit ondanks de grote interesse komende van andere clubs, die op een hoger niveau voetballen. Wij zijn enorm blij en trots met zijn komst, voor Jeroen was vooral het verhaal en het doel van VKH belangrijk”, klonk het bij VK Holsbeek. “De opdracht is “eenvoudig”. Onze tweede ploeg zo hoog mogelijk in de rangschikking brengen, ze mogen eventueel promoveren. Het voornaamste is dat ze op termijn de concurrentie met ons eerste team in tweede provinciale aankunnen, zodat ze alle kansen krijgen”.

Simon Deblaere, de huidige coach, zal als assistent-coach blijven.

“Het VK Holsbeekbestuur bedankt Simon voor zijn inzet en enthousiasme in het verleden en het doet deugd dat hij dit nog wil verderzetten als T2. Wij wensen spelers en coaches alvast veel succes en plezier!”, klonk het bij de club.

Diploma-uitreiking Uefa A met bondscoach Roberto Martinez
Diploma-uitreiking Uefa A met bondscoach Roberto Martinez

Van Den Heule toonde zich eveneens opgetogen over de overgang.

“Uiteraard heb ik bij Aarschot B niet te klagen gehad, ze gaven me de kans om een eerste team te trainen. Ik zag veel inzet bij de spelers en ze trainden goed. We waren in stijgende lijn aan het werken, jammer dat het seizoen in die optiek zo kort was. Ik volg momenteel de zaken bij SC Aarschot B zeker nog op”, reageert de trainer die in Pijpelheide, nabij Aarschot, woont. “Het verschil met Aarschot is dat Holsbeek B ambitieuzer is met zijn tweede team. Ze willen op korte termijn zo snel mogelijk promoveren naar derde provinciale. Bij hen is het momenteel bekijken wie blijft en zien hoe we ons team naar volgende jaargang zullen opbouwen. Alles gebeurt momenteel telefonisch gezien deze coronacrisis. In de mate van het mogelijke vinden onlinemeetings plaats. Ik heb er een goed gevoel bij. Uit de contacten met het eerste team en het bestuur bleek dat we op dezelfde lijn zaten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *