logo Casalina

HO Veltem boekte met rasse schreden beterschap op het einde van de heenronde

HO Veltem boekte met rasse schreden beterschap op het einde van de heenronde
Trainer Chris Vanhentenrijk stuurt zijn troepen bij

De groen-witten begonnen minder aan hun seizoen. Met een denderende 9 op 12 voor de winterstop schoven ze op van de laatste positie naar de negende stek en bevolken ze momenteel de buik van de middenmoot.

Trainer Chris Vanhentenrijk toont zich opgelucht met het voorbije scenario.

“In de beginfase van de competitie hadden we zeker recht op meer, we begonnen met winst op Bertem-Leefdaal maar daarna volgde een 0 op 9 waarna we met 2-3 op Bierbeek gingen zegevieren.

De voorbije 9 op 12 heeft veel goed gemaakt. Ik moet toegeven dat de driepunter op het veld van SC Out-Hoegaarden niet helemaal verdiend viel te noemen. Het viel gelukkig voor ons in de plooien met een 2-3. Echter als je aan de winnende hand bent, dan laat je je schouders niet hangen.”

De déclic kwam er na de 1-2-uitzege op VK Liedekerke.

“De week voordien verloren we nog nipt thuis tegen ervaren Mazenzele-Opwijk. Die winst was op Liedekerke op de speeldag nadien was opmerkelijk gezien we in het verleden zeer zelden ginds punten konden halen. Thuis tegen Rhode-De Hoek waren we gezien de stand van ons beiden zeker aan winst toe waren, gelukkig volgde dat ook in een 2-0. Daarna volgde de 2-3. Zo kom je van 11 naar 20 punten en van de laatste naar de veilige negende stek.”

Midden november ging HOV 1-1 gelijk spelen op Herent. In de eerste maand na de winterstop treffen beide teams elkaar nog twee keer.

“Door het bereiken van de kwartfinales in de Beker van Vlaams-Brabant zijn we volgende zomer zeker van de Croky Cup, dat is al een leuk gegeven. Op zondag 8 januari spelen we tegen KFC Herent in de kwartfinales van de beker, drie weken later ontvangen we hen in de competitie. Een leuke periode komt eraan.”

Naar volgend jaar toe werkt het Veltembestuur aan contractverlengingen, maar groen licht is er nog niet in een bepaald dossier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *