logo Casalina

Einde van de tunnel in zicht voor Verbroedering Hofstade!

Einde van de tunnel in zicht voor Verbroedering Hofstade!
De kern van Verbroedering Hofstade Credits Dominiek Peersman

De geel-rode brigade van vierdeprovincialer FC Verbroedering Hofstade kan niet steeds met volle kracht trainen en af en toe zijn er spelers op verlof. Uiteraard zijn deze besognes vele ploegen in de provinciale reeksen niet vreemd tijdens deze periode. Coach Glenn Schils uit Steenokkerzeel ziet stilaan de zon door de wolken heen schijnen, daar ze voorbije weekend een goede wedstrijd speelden op het veld van derdeprovincialer KFC MZ Tollembeek.

Er staan nog twee voorbereidingswedstrijden op het schema vooraleer Hofstade de competitie aanvat met twee derby’s in vierde provinciale E.

“Het was een moeizame voorbereiding. In de kern was er een tendens van veel verlof. In vierde provinciale en gezien het feit dat ze lang niet op vakantie konden gaan, kan ik dat de spelers allerminst verwijten. Het is moeilijk om zo automatismen in te spelen. Ik wilde op bepaalde zaken de focus leggen op training en dat was soms moeilijk met bepaalde afwezigen.”

Vorige uitmatch om de Beker van Brabant verloren ze, maar het liet een goede indruk na op Schils.

“De match op Tollembeek is een goede voorbode voor wat nog moet komen. Als we die lijn kunnen doortrekken over een kleine twee weken in het competitiedebuut, dan ziet het er goed uit. Ik verwacht in onze reeks vooral Vilvoorde City en Strombeek als grootste concurrenten voor promotie. Onze eerste twee matchen zijn onmiddellijk derby’s, thuis tegen Eppegem B en op Weerde, dat is positief. In het begin van de voorbereiding gaven we nog Eppegem B om hen partij te geven, we waren toen wel verre van compleet”, geeft de T1 aan. “Goed dat we tegen Eppegem B en Weerde beginnen, als we die goed aanpakken en punten scoren dan staan we onmiddellijk aan de top van het klassement. Dat is een belangrijk gegeven in een reeks waarin er vier matchen zijn weggevallen nadat Tange en Peutie de handdoek smeten voor de competitie. Dat zijn vier matchen minder om punten te scoren.”

Verbroedering speelt donderdag nog een oefenmatch op derdeprovincialer Sint-Jozef Londerzeel en zondag geven de in de Beker van Brabant thuis derdeprovincialer Hekelgem partij.

“Dat zijn nog tweede goede testen naar de start toe. Tegen Londerzeel verwacht ik een jonge ploeg bij hen, tegen Hekelgem verwacht ik eveneens een degelijk geheel.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *