logo Casalina

29ste editie Aarschots wielercriterium komt er deze donderdag aan!

29ste editie Aarschots wielercriterium komt er deze donderdag aan!
Crosser Vincent Baestaens won de laatste editie van het criterium

Het Knoet Cycling Team maakt zich stilaan op voor de 29ste editie van het steeds sfeervolle wielercriterium dat doorheen het Aarschotse centrum zal plaats vinden. Eerst komen de junioren aan de beurt, daarna de eliterenners zonder contract en de beloften en om het sportieve geheel in sfeer af te sluiten vinden er traditioneel twee tooghangerskoersen plaats.

De eerste editie vond plaats in 1993. Kris Helsen was de bezieler van het eerste Knoetcriterium. Het Knoet Cycling Team neemt de organisatie al sinds 2000 met enige fierheid waar.

Beginnen doen ze hun heuglijke koersnamiddag met de junioren. De deelnemers horen het startschot om 13 uur en rijden dan vijftig kilometer verdeeld over 35 rondjes van 1.4 kilometer doorheen de Elisabethlaan, waar uiteraard ook de start- en aankomstzone ligt. De finish is voorzien rond 14.20 uur. De tieners kunnen daarenboven nog eens tot maar liefst 250 euro aan premies op zak steken. Ben je junior en zit je niet verlegen om een leuke ervaring en wie weet kan je een centje meepikken, schrijf je dan in via bennybennini@outlook.be of stuur een bericht naar 0495/47 29 92

De eliterenners z/c en beloften zijn om 15 uur aan de beurt. Bij hen komen onder andere voormalig Belgisch kampioen Rutger Wouters, de hardrijdende broers Carlo en Fabio Porco, veldrijder Ingmar Uytdewilligen en een flink deel van het Aarschotse Stageco Cycling team met onder andere Sven Verbeeck, thuisrenner Jarno Jordens uit Rillaar en Vince Gerits aan de start. Ze vormen ook een deel van de organisatie van dit sfeervolle criterium. Voorts mogen we elite z/c en vaste deelnemer Joren Segers uit Wechelderzande niet uit het oog verliezen. In het verleden won hij twee keer bij de junioren. Deze heerschappen leggen 50 lussen van 1,4 kilometer af, goed voor een totaal van zeventig kilometer. Onderweg kan er 250 euro aan premies verdiend worden. Hun aankomst is voorzien rond 16.45 uur. Inschrijvingen kunnen hier eveneens via bennybennini@outlook.be of bericht naar 0495/472992

Daarna is er tijd en ruimte voor de eerste tooghangerskoers, met start om 17 uur, en de tweede tooghangerskoers die in volle hevigheid losbarst vanaf 18 uur. In beide reeksen starten om en bij de vijftig leden van het Knoet Cycling Team voor hun jaarlijkse wedstrijd gekruid met een vleugje animositeit maar als de slotfase nadert ook wat competitiviteit. In de eerste tooghangersrace starten de C- en D-renners voor twintig doorkomsten van 1,4 kilometer, ze leggen in totaal 28 kilometer af. In de tweede race komen de A- en B-renners aan bod, zij moeten 25 lussen van 1,4 kilometer tot een goed einde brengen, in totaal 35 kilometer.

Na afloop van alle koersgeweld is er een live optreden van Soul4you op het terras van kroeg De Knoet op het Schaluin in Aarschot. Het gaat om sfeerband, het zal dus zeker de moeite worden!

De hele namiddag en avond kan je vlakbij de aankomst ook een natje en een droogje nuttigen. Heb je een gaatje in je tijdsschema donderdagnamiddag of -avond? Waar wacht je nog op? Kom naar het Aarschotse wielercriterium kijken of wie weet zelfs meedoen?

Kris Helsen was de motor achter het eerste Aarschots criterium-
Kris Helsen was de motor achter het eerste Aarschots criterium-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *