logo Casalina

Een gemotiveerd Sparta Schaffen doet een ambitieuze gooi naar top vijf

Een gemotiveerd Sparta Schaffen doet een ambitieuze gooi naar top vijf
Sparta Schaffen enkele seizoen geleden

Bij het staken van het voorbije coronaseizoen stond Sparta Schaffen knap aan de leiding met een perfect rapport van vijftien op vijftien. Jammer genoeg kopen ze daar niets mee, naar volgende jaargang toe kwamen er zes nieuwe namen bij en richten ze zich op top vijf. Ze zijn ook blijf met hun vernieuwde accommodaties aan hun terrein op het Oosterlindenveld in Schaffen.

Trainer Ruben Vaes verschaft een woordje uitleg omtrent wat er de voorbije periode gebeurde en wat er nog te gebeuren valt.

“Na het rare en serieus ingekorte seizoen was het de bedoeling van onze volledige kern te behouden. Dat lukte ons met uitzondering van onze doelman Yannick Helsen die naar tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar trok. Voorts is er nog sprake van enkele twijfelgevallen door hun werk of een verhuis, maar deze spelers blijven zeker aangesloten.”

De blauwen probeerden het bovenstaande op te vangen met enkele gerichten versterkingen. Aanvallende kracht Jarno Deflem (KVC Langdorp) werd gehaald, net zoals Jari Tielens (Averbode-Okselaar), Maxim Vandebril (KMJ Zichem), Gillian Lievens (Paal Tervant), Willem Rutten (Weerstand Koersel) en David Kwashie (Verbroedering Loksbergen).

“Lokale verankering is voor ons heel belangrijk, vandaar dat onze nieuwkomers uit Schaffen of de nabije omgeving afkomstig zijn. Na de goede resultaten van het voorbije seizoensbegin zijn onze ambities iets bijgeschroefd en hopen we mee te kunnen draaien bij de vijf besten. Ik denk dat dit een hele opgave zal worden, tegen teams zoals HO Testelt en SK Deurne, zal het moeilijk opboksen worden. Vergeet ook niet VK Holsbeek B en Korbeek Sport!”

Door hun vernieuwde accommodaties kan de jeugd meer aan bod komen.

“We kijken er allemaal naar uit om op de vernieuwde installaties van de club in het centrum van Schaffen te kunnen spelen en trainen. Ook voor onze jeugdteams kan dit een enorme boost betekenen. Er ontstaan op deze manier meer mogelijkheden voor onze jeugdcoördinator Luc Sneyers om onze jeugdwerking verder op te bouwen.”

Één gedachte over “Een gemotiveerd Sparta Schaffen doet een ambitieuze gooi naar top vijf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *