logo Casalina

Sparta Schaffen herbegint en zou graag op één vaste locatie trainen!

Sparta Schaffen herbegint en zou graag op één vaste locatie trainen!
Sparta Schaffen op training

Ook vierdeprovincialer Sparta Schaffen heeft de training(en) hervat. Het was de bedoeling om nog eens in groep te trainen want dat was al even geleden, het was de bedoeling om nieuwe spelers te leren kennen. Momenteel traint Sparta op drie à vier verschillende locaties, ze zouden in de toekomst graag een vaste stek in het Diestse te pakken krijgen.

Na een super start in het voorbije coronaseizoen, stond Schaffen na vijf matchen op kop met vijftien op vijftien.

“Die leiding was relatief onverwacht, gelukkig hebben we onze volledige spelerskern kunnen behouden op uitzondering van keeper Yannick Helsen. Hij heeft ervoor gekozen om tweede keeper te worden bij tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar. Enkele spelers gaven aan minder actief te zijn, maar wel nog aangesloten te blijven voor in het geval dat er een spelersschaarste moest ontstaan.
We verrichtten zeven inkomende transfers, daarenboven is maar liefst 97% van onze spelerskern woonachtig in Schaffen of Diest”, wist trainer Ruben Vaes. Een overzicht van hun nieuwe namen kan u hier nog eens nalezen.

De reeks is veel sterker dan vorig seizoen, hun doel is om in de schaduw van de topploegen mee te draaien tussen plaats vijf en acht.

“Zowel SK Deurne, HO Testelt en Korbeek Sport verrichtten transfers met de bedoeling om te promoveren. Mits ook VC Bertem-Leefdaal B overkomt van de andere reeks en absoluut wil promoveren, gaat het een spannend seizoen worden. Als we in de thuismatchen tegen deze vier toppers kunnen stunten dan mogen we spreken van een geslaagd seizoen”, vertelt Vaes. “De grootste zorg van trainers en spelers is momenteel de staat van het trainingsveld, het B-veld van de Warande is niet van de kwaliteit om er normale voetbaltrainingen op uit te voeren. Het resultaat van de uitgevoerde werken is nauwelijks zichtbaar. Zowel onze senioren als al onze jeugdspelers hunkeren naar een nieuwe accommodatie, waar we allemaal samen onze hobby kunnen uitoefenen. Nu zijn we actief op drie à vier verschillende accommodaties wat de groei van de club serieus afremt.”

Oefenprogramma

15/07 KVV Scherpenheuvel – Sparta Schaffen
24/07 Sparta Schaffen – Fortuna Smeermaas
31/07 Sparta Schaffen – VC ImmerOosterwijk
08/08 16 uur BHS United – Sparta Schaffen (Beker van Brabant)
14/08 Sparta Schaffen – Standaard Meerbeek (Beker van Brabant)
22/08 16 uur KVC Langdorp – Sparta Schaffen (Beker van Brabant)
28/08 Sparta Schaffen – FC Tildonk (Beker van Brabant)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *