logo Casalina

Jonge sporters met een beperking proeven van G-sport op Jeugdsportfeest

Jonge sporters met een beperking proeven van G-sport op Jeugdsportfeest
Jonge Sporters met beperking komen proeven van G-sport ©Luc Dequick G-sport Vlaanderen

Op zondag 22 oktober organiseert G-sport Vlaanderen haar jaarlijks Jeugdsportfeest. Samen met stad Leuven en met de steun van Sport Vlaanderen wil G-sport Vlaanderen jonge (potentiële) G-sporters laten kennismaken met sport en beweging.

Het zal opnieuw bruisen van het jeugdig enthousiasme, zondag 22 oktober in sportcomplex Kessel-Lo. Dan organiseert G-sport Vlaanderen haar jaarlijks Jeugdsportfeest, een sportieve, uitdagende dag voor G-sporters tot 18 jaar. Zowel voor sporters met een fysieke beperking als voor sporters met een verstandelijke beperking of autisme is een ruim aanbod op maat voorzien.

G-sport Vlaanderen organiseert het Jeugdsportfeest dit jaar in samenwerking met Stad Leuven. “En daar zijn we bijzonder blij om. Het Jeugdsportfeest is voor Leuvense kinderen en jongeren hét ideale moment om van allerlei G-sporten te komen proeven”, zegt Leuvens schepen van sport, Johan Geleyns.

“In Leuven willen we zoveel mogelijk mensen met een beperking al op jonge leeftijd laten genieten van G-sport. Omdat sport hen verrijkt en helpt om op een veilige manier grenzen op te zoeken. We tellen in onze stad een twintigtal clubs met een erkende G-sportwerking en er zijn heel wat clubs waar sporters met en zonder beperking samen sporten. Ook via onze G-Tofsportkampen proberen we jonge G-sporters zowel exclusief als inclusief, via gemende groepen, in de kaart te spelen. Die aanpak slaat aan.”

Elk jaar voorziet G-sport Vlaanderen een brede waaier aan sporten, dat is dit jaar niet anders. Sporters met een verstandelijke beperking of autisme kunnen proeven van onder meer badminton, schermen, voetbal en judo. Personen met een fysieke beperking (rollers en stappers) krijgen dan weer rolstoelbasketbal, badminton of breakdance voorgeschoteld.

Over de middag krijgen de kinderen en jongeren hoog bezoek. Enkele G-topsporters, waaronder Ewoud Vromant en Laurens Devos, komen eens polsen hoe het met de jeugd gesteld is één jaar voor de Paralympische Spelen in Parijs. De jongeren kunnen ook vragen stellen aan hun idolen en ze gaan ook samen sporten.

Het Jeugdsportfeest start om 10 en eindigt om 16 uur. Het volledige programma en alle informatie kan je terugvinden via Jeugdsportfeest 2023 – G-sport Vlaanderen (gsportvlaanderen.be)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *