Beker van Brabant: KFC Baal – OHR Huldenberg 1-2

OHR Huldenberg (l) en KFC Baal (r) moeten nog even op competitie wachten

In de eerste helft hadden de bezoekende eersteprovincialers uit Huldenberg een licht overwicht, veel echte kansen puurden ze daar niet uit. Na een wenkende kans die Vander Elst op de doelman zag belanden, scoorde invaller Cassimon de 1-0. OHR was niet onder de indruk en zette daar onmiddellijk de 1-1 tegenover, met nog een kwartier te gaan zette Mattias Devijver een strafschop feilloos om, 1-2 en dat was ook de eindscore.

Na drie minuten werd een fout gemaakt op Vander Elst, de daaropvolgende vrije trap legde hij af voor Michiel Devijver die een streep op doel lanceerde. Deze spatte uit elkaar op de dwarsligger en gaat over. Aan de overzijde dreigde voor Baal de snelle Robeets met een kopbal op de lat. OHR zette over links een snelle aanval op via Goedeweeck, die bediende centraal Vergauwen die neerging na contact met verdediger Alaerts. De ref keek niet op en liet verder spelen. Tot de rust kregen beide teams wel gelegenheden, maar de laatste pass ontbrak volledig. Baalse aanwinst Wietse Vermeylen speelde enkele mooie acties bij elkaar. Robeets kreeg nog enkele voetbalnoppen op zijn scheenbeen geplant, gelukkig bleef erger uit. 0-0 bij de rust.

Aan duelkracht geen gebrek bij Baal en OHR

Bezoekers Meylemans en Vergauwen dreigden elk met een kopbal. Op het uur kreeg een inlopende Vander Elst de bal op de voet, maar Baalkeeper Janssens was er onmiddellijk bij. Bij een counter trapte Claessens op doel en liet Cassimon onderweg de bal van richting veranderen, OHR-goalie Lenseclaes verrast en geklopt. Goedeweeck krijgt aan de linkerhoek van het strafschopgebied de bal en haalt vernietigend uit de bal verdwijnt in de rechterbovenhoek, 1-1. Claessens zet de bezoekende verdediging nog enkele keren onder druk, Engelen bewaarde het overzicht. Vandervoort viel neer in het strafschopgebied en de scheids wees resoluut naar de stop. Kapitein Devijver klaarde het klusje in de rechterbenedenhoek, keeper Janssens lag ook in die hoek, maar het schot was te precies. Een vrije trap van De Mol vanaf de rechterflank waaide nog op de verste paal. Met nog vijf minuten te gaan viel bij Baal aanvaller Bram Vermeylen in, een opsteker na een lange periode waarin hij geblesseerd was aan de kruisband. Daags voordien speelde hij ook al een uurtje tegen RWL Sport, maar dit waren zijn eerste offciële minuten. Finaal verloor Baal van OHR in dit duel om de Beker van Brabant, een draw had misschien billijker geweest.

Doelpunten: 61′ Cassiman (1-0), 63′ Goedeweeck (1-1), 75′ Mattias Devijver (1-2 strafschop)

Devijver scoort de beslissende 1-2 op penalty