logo Casalina

De nieuwe hockeyterreinen in Hoegaarden: het einde is in zicht

De nieuwe hockeyterreinen in Hoegaarden: het einde is in zicht
Enkele weken geleden werden de lijnen gelegd in Hoegaarden Foto: Hockey in Hoegaarden

Bij Hockey in Hoegaarden kondigden ze eind april de inplanting van twee nieuwe velden in de Zavelkuilstraat aan. Het plan was dat begin juli de twee nieuwe volledig uitgeruste hockeyvelden beschikbaar moesten zijn volgens de planning van de hoofdaannemer, als gevolg van een zeer vochtige lente en een nog nattere zomer staan ze daar nog niet in de planning.

“De werken zijn nog niet afgelopen, er wordt nog hard gewerkt aan onder meer het tweede terrein, de waterafvoer, de elektriciteitswerken, de beregening en afsluiting van de site. De aannemer en zijn talrijke onderaannemers hebben het qua weersomstandigheden niet getroffen met de natste lente en zomer sinds de eeuwwisseling. Daardoor was er werkverlet en zitten de werken verschillende weken achter op schema. Niettemin mogen we er gerust in zijn dat voor de laatste week van augustus ook het tweede terrein beschikbaar zal zijn voor kampen en trainingen en aansluitend de start van de competitie. Voor de finale afronding van de werken is het dan tot slot wachten op de verkrijging van de vergunningen voor grondwater en elektriciteit, in overleg met studiebureau DLV en de gemeente Hoegaarden. Deze procedures lopen al sinds eind april, maar vragen meer tijd en onderzoeken dan aanvankelijk verwacht. Dat betekent dat de beregening van het nieuwe terrein wellicht pas in oktober of november operationeel zal zijn en we dan pas ten volle van een waterveld op het hoofdterrein zullen kunnen genieten. Het einddoel in zicht, maar de finale afwerking laat nog even op zich wachten”, klonk het bij het bestuur van Hockey in Hoegaarden.

Beide terreinen zijn en worden uitgerust met het gelauwerde kunstgras van Lano, type S-Tec Solution Experience ET25, waarop zowel met als zonder water kan worden gespeeld. Op dit veld spelen de Red Lions en Red Panthers. Zowel de Wilrijkse pleinen, waar in 2019 Eurohockey 2019 plaats vond, als Uccle Sport, waar datzelfde jaar FIH Pro League in het leven werden geroepen, zijn hiermee uitgerust. Clubs zoals Beerschot, La Rasante, Orée, de Tigers Keerbergen en Heracles spelen op dezelfde ondergrond.

Een beeld van het tweede hockeyveld in evolutie
Een beeld van het tweede hockeyveld in evolutie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *